Main Content

Marc Bartra opisuje svojich „15 najdlhších minút v živote.'' Prezradil, prečo je hrdý na svoje zranené zápästie

sobota, 15. apríl 2017 10:27 | Autor: Jakub Vaverka

Marc Bartra opisuje svojich „15 najdlhších minút v živote.'' Prezradil, prečo je hrdý na svoje zranené zápästie
Marc Bartra opisuje svojich „15 najdlhších minút v živote.'' Prezradil, prečo je hrdý na svoje zranené zápästie | zdroj: © TASR

Španielsky bek nemeckej Borussie Dortmundu Marc Bartra bol v utorok počas teroristického útoku pred zápasom Ligy majstrov zranený. Odchovanec Barcelony s odstupom niekoľkých dní prehovoril o celej udalosti a o svojom názore na situáciu, ktorá prebieha vo svete.

Portál 90min.com priniesol vyjadrenia šikovného stopéra Dortmundu Marca Bartru, ktorý prostredníctvom sociálnych sietí prehovoril k futbalovým fanúšikom, vzhľadom na udalosti, ktoré sa stali v úvode týždňa pred zápasom Ligy majstrov medzi BVB a AS Monako.

Pri útoku na autobus Borussie pred štvrtfinálovým duelom bol španielsky reprezentant zranený a podstúpil operáciu pravej ruky. V piatok Bartra informoval, že veľkou vzpruhou preňho bola návšteva manželky Melissy a jednoročnej dcérky Galy. „Dnes za mnou prišla najlepšia možná návšteva. Melissa a Gala sú mojím všetkým, sú dôvodom, prečo bojujem s nástrahami osudu. Bola to najhoršia skúsenosť v mojom živote a neprajem to naozaj nikomu,“ začal odchovanec Barcelony.

„Bolesť, panika a neistota z toho, čo bude nasledovať, respektíve, ako dlho to bude celé trvať. Bolo to najdlhších pätnásť minút v mojom živote,“ pokračoval Marc Bartra o skúsenosti z teroristického útoku.

„K tomu všetkému by som chcel povedať, že šok z udalosti klesá a vôľa žiť ďalej stúpa, Vôľa bojovať a usmievať sa. Pokračovať v užívaní si chvíľ s mojimi ľuďmi, ktorých milujem. Vidieť tribúny plné ľudí, ktoré milujú našu prácu, dobrých ľudí, ktorí cítia túto hru,“ prezrádza jeden z najlepších obrancov v Bundeslige v tejto sezóne.

Marc Bartra v závere vyzval svet, aby prestal s krviprelievaním a žil v mieri. „Jediná vec, o ktorú žiadam, skutočne jediná, je to, aby sme všetci žili v mieri a zanechali vojnové konflikty. Počas týchto dní, keď sa pozerám na svoje zranené zápästie, cítim hrdosť. Pozerám sa naň s hrdosťou, pretože je to to jediné, čo sa útočníkom podarilo v utorok pokaziť,“ zakončil.