Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (15.6.2011)

streda, 15. jún 2011 17:27 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (15.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (15.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Vidal chce k Bavorom

Dnešný diel prestupových špekulácií začíname v nemeckej Bundeslige. Už dlhšiu dobu sa hovorí o prestupe 24-ročného Čiľana Artura Vidala z Bayeru Leverkusen. Podľa posledných informácií by sa stredopoliar s číslom 23 na drese veľmi rád „presťahoval“ do Bayernu Mníchov. O Vidala má vraj veľký záujem aj neapolský SSC. Prestupová čiastka by mala dosahovať hodnotu 10 miliónov eur. Mladý Čiľan prišiel do Bayeru v roku 2007 z Colo Colo.

Malaga ulovila novú „rybu“

Pokračujeme v La Lige, kde v tomto transferovom období patrí k najaktívnejším tímom trochu prekvapujúco Malaga. Naposledy ulovila Nacha Monreala zo španielskej Osasuny. Reprezentant Španielska hrajúci na pozícií krajného obrancu by sa mal do Malagy sťahovať za sumu vo výške 6 miliónov eur. 25-ročný zadák odohral za Osasunu viac ako 120 zápasov, v národnom drese sa zatiaľ objavil v štyroch stretnutiach.

V Madride záujem o Aimara

V La Lige sa ešte chvíľku zdržíme. Podľa správ tamojších médií si menej slávny madridský klub Atletico Madrid vyhliadol svoju novú posilu v drese Benfiky Lisabon, konkrétne bývalého argentínskeho reprezentanta Pabla Aimara.

31-ročný záložník má s La Ligou bohaté skúsenosti, keďže v sezónach 2001-2006 pôsobil vo Valencii a od roku 2006 až po rok 2008 v Zaragoze. Práve od roku 2008 oblieka dres Benfiky, za ktorú odohral 70 zápasov. Hodnota Aimara je údajne 6,5 milióna eur.

Pekarík túži odísť z Wolfsburgu

Stabilný člen slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Pekárik stále túži po odchode z Wofsburgu. 24-ročný ľavý obranca “vlkov” nedostával v druhej polovici uplynulej sezóny takmer žiadne herné príležitosti od trénera Felixga Magatha. O služby talentovaného zadáka majú údajne záujem vo viacerých európskych súťažiach. 

O Kella záujem na Ostrovoch


Anglická Premier League tiež nezaháľa na vavrínoch. V svetových aj slovenských médiách sa objavila informácia o záujme Aston  Villy a Wolverhamptonu Wanderers o slovenskú reprezentačnú brankársku dvojku Mariána Kella.

28-ročný Slovák momentálne pôsobí v škótskom  FC Heart of Midlothian, kde má platný kontrakt do konca sezóny 2011/2012. Náhradník Jána Muchu v bránke nášho národného mužstva si urobil výborne meno na Britských ostrovoch hlavne vďaka skvelým výkonom v uplynulej sezóne škótskej ligy.