Main Content

Prestupové špekulácie v Corgoň lige (15.06.)

streda, 15. jún 2011 17:01 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie v Corgoň lige (15.06.)
Prestupové špekulácie v Corgoň lige (15.06.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Prestupové špekulácie v Corgoň lige“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

V Nitre brat Krasiča

Pod Zoborom je na skúške brat srbského reprezentanta Miloša Krasiča Marko.  Tento 26 ročný záložník prišiel na Slovensko zo srbského prvoligovému mužstva Borac Čačak. Vedenie klubu potvrdilo, že Maro Krasič pobudne na skúške približne týždeň a potom sa rozhodne o jeho ďalšom osude.

Šimonek opäť v Nitre


Do nitrianskeho kádra sa vracia aj  Arnold Šimonek, ktorý prichádza  z Duky Jihlava. Tento iba 20 ročný reprezentant SR „21“ sa vydal na skusy do Česka pred rokom, no po zostupe s Duklou sa z Gambrinus Ligy opäť vracia k modrým.

Augustín na skúške u majstra


Na tréningu Belasých sa objavil Radoslav Augustín, ktorého si môžete pamätať z pôsobenia v Senci, alebo naposledy v Petržalke. „Pre mňa je to veľká výzva. Som odchovanec Slovana a rád by som sa vrátil do tohto klubu,“ povedal 24-ročný stredopoliar pre oficiálnu stránku klubu skslovan.com. V strede zálohy bude mať Augustín obrovskú konkurenciu v troch hráčoch spätých so slovenskou reprezentáciou. Erik Grendel bol donedávna kapitánom reprezentácie do 21 rokov, Filip Kiss je pre zmenu súčasným kapitánom reprezentácie v tejto vekovej kategórií a Karim Guéde bude čoskoro so slovenským pasom reprezentovať seniorskú reprezentáciu v kvalifikácií na Euro 2012.

Z Košíc odchádza trio Juhar, Cicman a Kolbas


Traja hráči, ktorí patrili v minulej sezóne k hlavným oporám  MFK odchádzajú z metropoly Východu. 10-tý tím uplynulej sezóny sa pre alarmujúcu finančnú situáciu musel rozlúčiť s triom Juhar, Cicman a Kolbas, ktorým po sezóne skončila zmluva.  Juhar zakotvil v kádri Sparty Praha a Cicman s Kolbasom si hľadajú nový dres.

Do Senice aj Čech Kalabiška


Rady vicemajstra rozšíril ďalší zahraničný hráč. Ján Kalabiška, ktorý naposledy pôsobil v 1. FC Brno si vo svojich 27 rokoch zahrá v Corgoň Lige. Vedenie Záhorákov potrebovalo posilniť stred poľa, pretože špílmacher Kóňa je už jednou nohou preč z klubu. Záujem o jeho služby prejavil belgický St. Truiden, kam zamieril aj druhý najlepší strelec uplynulej sezóny Ondřej Smetana.

Ján Kalabiška by mal byť vhodnou posilou pred blížiacimi sa zápasmi Senice v predkole Európskej Ligy. O služby tohto ľavého stredopoliara mali záujem aj v Ružomberku a v Čechách v Slovácku a Hradci Králove.

Kašpar vylúčil šumy okolo Řepku


Generálny manažér bratislavského Slovana dementoval všetky informácie o tom, že slovenského majstra by mal posilniť sparťanský rebelant Tomáš Řepka.  V kuloároch sa totiž pošuškávalo o tom, že kapitán „Rudých“ by mal zakotviť na Pasienkoch.