Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Fínskom

piatok, 14. apríl 2017 11:01 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Fínskom
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Fínskom | zdroj: © TASR

Nielen tímovosť, ale aj kvalitné individuálne výkony sa podpísali pod včerajší nádejne vyzerajúci zápas proti majstrom sveta.

SKLENÁR Juraj – 7,5 – Keď dostanete päť gólov, väčšinou nemáte veľa dôvodov na radosť, no náš brankár viackrát tím podržal v situácii, keď sa pred ním ocitli Fíni sami. Góly, ktoré dostal, boli skôr chybou v obrane a výsledkom fínskej individuálnej šikovnosti, ako Jurajových chýb. 

IVAN Michal – 6 – V obrannej formácii s Fehervárym mal Michal defenzívnejšie úlohy, ktoré sa mu relatívne darilo plniť.  Prezentoval sa aj pekným “stromom”, ktorý vystavil fínskemu súperovi. Pripísal si aj jednu plusku v tabuľke pravdy. Zaváhanie za stavu 3:4 zachránil Kostelný. 

FEHERVÁRY Martin – 7 – V prvej polovici zápasu predviedol dve krásne sóla z vlastnej tretiny až pred fínskeho brankára, škoda len, že sa mu nepodarilo zakončiť. Ale ako kapitán tímu ukázal spoluhráčom skvelý príklad toho, že aj proti majstrom sveta možno hrať nebojácne. Miernou škvrnou na jeho výkone je vylúčenie, čo však ale v tejto vekovej kategórii je celkom bežný jav. Celkovo dobrý výkon, ktorý len potrvrdzuje, že Martin je jedným z najnádejnejších slovenských hokejistov.

KUPEC Martin – 7 – Spolu s Fehervárym najvýraznejší obranca. Veľmi dobre hral v defenzíve, ale bol platný aj pri odoberaní pukov súperovi a následnom zakladaní útokov. Čo je najpodstatnejšie, dal aj gól, hoci sme ho tesne pred ním chceli pokarhať za príliš dlhé váhanie. 

KORENČÍK Marek – 6 - Najstatnejší z našich obrancov na Fínov platil svojim fyzickým poňatím hry, na ktoré je zvyknutý zo Švédska. Dozadu stabilne, dopredu dve strely na bránu, tímovo výborne, výsledok – mierne nadpriemerný výkon.

ŽIAK Adam – 6 – Jeho pôsobenie na ľade najlepšie charakterizoval druhý gól našich. Nenápadná, no o to cennejšia robota, ktorú vyšperkoval dvoma kanadskými bodmi za dve asistencie. 

DUŽEK Adam – 6 - Spolu s Jakubom Urbánkom sa spoliehali jeden na druhého pri pokrývaní súpera pri fínskom úvodnom góle. Potom Adamov výkon stúpol a vo zvyšku zápasu bol pomerne spoľahlivým bekom. 

DEMO Daniel – bez známky – z pozície 7. obrancu sme ho v akcii nemali možnosť vidieť. 

RUŽIČKA Adam  - 6,5 – Náš očakávaný ofenzívny líder v zápase ukázal viacero momentov, keď sme oceňovali jeho dravosť, ale aj prehľad v hre, keď napríklad skvelou prihrávkou našiel Krivošíka. Treba sa však vyvarovať defenzívnych výpadkov, ako keď pri presilovke naservíroval pred našou bránou puk súperovi, prípadne, keď nedokorčuľoval svojho hráča pri góle Talvitieho. V ofenzíve však vyčnieva a veríme, že v ďalšom priebehu turnaja ešte prejaví svoje hokejové majstrovstvo. 

LIŠKA Adam - 6,5 – Prvá formácia celkovo pôsobila najdravejšie a Adam Liška takisto súperovi robil problémy svojou aktivitou a napádaním rozohrávky.  Možno by to chcelo častejšiu streľbu, ale inak nadpriemerný až dobrý výkon. 

POSPÍŠIL Martin  - 6 – Okrem ofenzívnej aktivity v Martinovom prípade zaujala aj jeho poctivá defenzívna práca. Hoci zápas skončil s dvoma mínuskami, viackrát vypomohol svojim obrancom . Ako druhý najmladší hráč nášho výberu sa rozhodne nestratil. 

ROMAN Miloš - 7 – Jedna z proklamovaných opôr nášho tímu svoje skúsenosti prejavila aj v tomto zápase. Jeho fínsko-třinecká formácia fungovala výborne a rozložila ofenzívne bremeno kladené na prvý útok. Od Miloša budeme očakávať ešte väčší ofenzívny príspevok, v prvom zápase však dobrý výkon.

KRIVOŠÍK Filip – 6,5  - Dostal sa do dvoch výrazných šancí, keď ho v prvej vyzval na skórovanie Ružička, v druhej si nebojácnym prienikom odstavil ramenom súpera a dostal sa do zakončenia. Gól z toho síce nebol ani jeden, ale Filip ukázal svoju dravosť a v ďalších zápasoch prídu aj góly. 

HREHORČÁK Patrik – 7,5 – Muž zápasu za slovenskú stranu, aj podľa ocenenia, ktoré Patrik získal po zápase. Jeho dva góly dvihli slovenskú zástavu v čase, keď sa zdalo, že len odhodlanie stačiť nebude a vyfasujeme debakel. Svojim spoluhráčom ukázal, že sa netreba báť vziať na seba zodpovednosť. Pre Patrika sú tieto majstrovstvá dôležité z pozície očakávaného výberu v drafte, preto veríme, že dvoma gólmi proti majstrom sveta nepovedal posledné slovo. 

FAFRÁK Miloš    - 6 – Čo bolo sympatické na tretej päťke je, že nehrali len údržbu v čase, keď nie je na ľade prvý alebo druhý útok, a nebojácne išli do svojho súpera. Miloš si dokázal pri mantineloch aj pred bránkou súpera vydobyť svoje miesto a znepríjemniť súperovi hru. 

KOVER Jakub – 6 – Pri Jakubovi síce nemáme pripísanú žiadnu strelu na bránu, no hráč českého Chomutova sa snažil v útočnom pásme niečo vymyslieť. Šikovný tvorivý center musí viac využívať fyzicky zdatných krídelníkov, ktorých pri sebe má. 

URBÁNEK Jakub – 5,5 – Rovnako zodpovedný výkon, ako jeho partneri z formácie. Pol bodík strhávame za spomenutú situáciu pri prvom fínskom góle, kedy si s Dužekom nerozobrali útočiacich hráčov.

STACHO Adam - 6 – Pôvodne sme si mysleli, že strelcom štvrtého gólu bol Regenda, no v oficiálnom zápise je gól pripísaný útočníkovi Piešťan. Celá štvrtá formácia plnila to, čo sa od nej očakáva, navyše strelila gól, takže nie je čo vytknúť. 

HAVRILA Matúš - 6 – Najproduktívnejší hráč projektu Slovensko 18 sa v tomto zápase síce nepresadil, no ako člen štvrtej formácie sa hlásil o slovo. Bol aktívny, dva jeho strelecké pokusy trafili priestor brány, pripísal si aj jeden plusový bod a jeho formácia počas pobytu na ľade neinkasovala. 

REGENDA Pavol  -  6 – Štvrtý gól našich nakoniec nebol jeho, no mal na ňom svoj podiel zásluhy, keďže pred fínskym brankárom šikovne clonil a donútil k teču súperovho obrancu. 


Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon