Main Content

Ronaldo s Messim majú nástupcu. Dele môže byť najlepším na svete!

nedeľa, 9. apríl 2017 11:29 | Autor: Jakub Mihálik

Ronaldo s Messim majú nástupcu. Dele môže byť najlepším na svete!
Ronaldo s Messim majú nástupcu. Dele môže byť najlepším na svete! | zdroj: © TASR

Stredopoliar Spurs prekonal Beckhama, Lamparda a Gerrarda a jedného dňa môže prebrať žezlo kráľa futbalu.

Hoci si to drvivá väčšina fanúšikov nechce pripustiť, pomaly sa blíži ku koncu éra, v ktorej Messi a Ronaldo SÚ futbal. Portugalčan má už 32 rokov, jeho barcelonský náprotivok oslávi magickú 30tku už v júni. Už počas ich najhviezdnejších rokov sa viedli debaty, kto by mohol prebrať žezlo kráľa futbalu a s blížiacim sa zenitom tieto diskusie silnejú. 

Bale, Neymar, Hazard, Griezmann a Pogba. Toto sú najčastejšie mená, ktoré fanúšikovia, ale aj odborníci, tipujú na post najlepšieho hráča v dobe, keď 9-ročné panovanie dua Messi – Ronaldo skončí. Iste, môže sa stať, že jeden z nich si pripíše jeden titul. Avšak, Gareth Bale v lete oslávi už 28 rokov a ešte stále je v Reale v tieni svojho spoluhráča Ronalda, Neymar je o čosi mladší, má 25 rokov, no takisto, kým Messi v Barcelone skončí, bude sa blížiť tridsiatke. Eden Hazard má 26, rovnako Griezmann. Obaja sú veľké hviezdy a v klube či reprezentácii majú šancu na úspechy a možno aj na Zlatú loptu. Kvôli veku však nemôžeme predpokladať, že by dokázali pozbierať viacero titulov pre najlepšieho futbalistu sveta. Najmladší z onoho menoslovu je Paul Pogba. Pred nedávnom oslávil 24 rokov. No momentálne ani len nie je najlepším hráčom svojho Manchestru United, klubu, ktorý je ďaleko od titulu a v budúcej sezóne sa zrejme ani len nepredstaví medzi futbalovou smotánkou Ligy majstrov. 

Práve Pogba, ako najdrahší hráč všetkých čias, a hráč, ktorý nie je v tieni Ronalda s Messim, či už preto, že nehrá s nimi v klube ani reprezentácii, dokonca ani len v rovnakej súťaži, je podľa mnohých schopný prebrať žezlo kráľa futbalu a prinavrátiť ho stredu poľa. Lenže jeho súčasná forma, ako aj trápenie United, naznačujú, že by to s ním nemuselo byť tak „horúce“. V Premier League je momentálne minimálne jeden stredopoliar podobného razenia, ktorý Pogbu prevyšuje vo všetkých smeroch. Vekom, formou, výsledkami a čo je v ankete Zlatá lopta v ostatných rokoch azda najdôležitejšie, gólmi a asistenciami.  


 
Tie skutočne najväčšie postavy v histórii žiarili už v mladom veku. Ronaldo „zvrhol“ z trónu v Manchestri legendy ako Giggs či Scholes. Messi poslal do dôchodku Ronaldinha. Obaja potom zatienili všetkých. Nečakali na to, kým skončí ten alebo ten. Kým dovŕšia istý vek. Dele Alli toto spĺňa. V rámci histórie Premier League mal pred dovŕšením 21 rokov prsty v toľko góloch (40), ako Beckham, Lampard a Gerrard dokopy v tom istom veku. A traja spomenutí anglickí futbalisti boli bezpochyby svojho času najrešpektovanejšími stredopoliarmi na svete a roky klopali na dvere Ballon d´Or.


 
 Alli dokonca svojimi štatistikami prevyšuje útočníkov či vyslovených playmakerov, veď momentálne je na delenom piatom mieste v tabuľke strelcov Premier League. Až do utorka má stále len 20 rokov!

Samozrejme, nie je to len a len o góloch. Ale Dele Alli svojou hrou pomohol Tottenhamu, ktorému dlhodobo chýbal ten povestný krôčik k umiestneniu v prvej štvorke, k tomu, aby ju skutočne dosiahli. Spurs dokonca útočia na titul a len málokto bude pochybovať, že tým faktorom X boli Harry Kane svojimi gólmi a práve Dele Alli svojou komplexnosťou.


 
Takto si predstavujem mladého hráča, ktorý by jedného dňa mohol byť kráľom futbalu. V podstate len v „mierne nadpriemernom“ klube v rámci Premier League dokáže dominovať štatistikám. Ak by sa uskutočnil nejaký z ohlasovaných prestupov, či už do Realu Madrid, alebo FC Barcelona, s ktorými je Deleho meno spájané, mohol by jeho potenciál ešte porásť, navyše by mohol pravidelne siahať na najprestížnejšie trofeje, čo zvyšuje šancu na zisk individuálnych ocenení. 

Dele Alli to má našliapnuté k svetovej špičke. A jedného dňa môže byť najlepší na svete.