Main Content

Wenger mohol získať Kantého. Francúz prezradil, prečo napokon posilnil Chelsea

sobota, 8. apríl 2017 16:31 | Autor: Timotej Gašper

Wenger mohol získať Kantého. Francúz prezradil, prečo napokon posilnil Chelsea
Wenger mohol získať Kantého. Francúz prezradil, prečo napokon posilnil Chelsea | zdroj: © TASR

Anglické médiá prišli s informáciou, podľa ktorej bol Arsenal Londýn v lete 2016 blízko zisku N´Gola Kantého. Francúzsky futbalista prezradil dôvod, prečo tento potenciálny obchod nevyšiel.

N´Golo Kanté sa do Premier League dostal  v lete 2015, kedy ho z francúzskeho SM Caen za 9 miliónov eur kúpil Leicester. V kádri „The Foxes“ sa húževnatý stredopoliar vypracoval na jedného z najlepších hráčov na svojom poste a v minuloročnej majstrovskej sezóne Leicestru bol práve on jedným z hlavných hrdinov tímu.

Ku koncu minulej sezóny sa o vtedy 25-ročného Francúza strhol veľký boj, pričom najvážnejší záujemcovia boli londýnski rivali Arsenal a Chelsea. Kanté sa napokon 16. 7. 2016 upísal Chelsea, ktorá za defenzívnu skalu zaplatila Leicesteru 32 miliónov libier.

Podľa Kantého slov ale Chelsea nebola prvým klubom, ktorý prejavil záujem. „Arsenal prejavil záujem ako jeden z prvých, no nebol to taký veľký záujem, aký ukázala Chelsea. To bol pre mňa dôvod, prečo som odmietol Arsenal a išiel do Chelsea,dailystar.co.uk cituje slová Kantého.

Záložník s číslom 7 patrí rovnako ako v Leicesteri aj v Chelsea ku kľúčovým hráčom tímu. V Conteho systéme 3-4-3 zohráva vytrvalosť a herná inteligencia 26-ročného Kantého veľmi dôležitú úlohu, ktorá ťahá Chelsea za ďalším ligovým titulom.