Main Content

TOP 5 klubov z elitných líg, ktoré sa nečakane bijú o postup do pohárovej Európy

sobota, 8. apríl 2017 13:47 | Autor: Timotej Gašper

Pred sezónou by nikto nepovedal, že nasledujúce kluby z 5 elitných európskych líg sa ku koncu ročníka budú biť o prestížnu účasť v Lige majstrov respektíve v Európskej lige.

Atalanta BC


Liga: Serie A
Umiestnenie: 5. miesto

Atalanta BC, na prvý pohľad priemerný taliansky klub, bol tipovaný skôr na záchranárske práce, než boj o miestenky do pohárovej Európy. V posledných dvoch sezónach sa tím z Bergama umiestnil na 17. respektíve 13.mieste, čo vedenie donútilo k ráznej zmene. Do tejto sezóny vstupovalo mužstvo s novým trénerom Gian Pierom Gasperinim, ktorý má viac než desaťročné skúsenosti z trénovania v Serii A.

Medzi hlavných hrdinov klubu určite patrí útočník Papu Gomez, ktorý je so 14 gólmi najlepším strelcom tímu a v celej lige je len 6 hráčov, ktorí majú na konte viac gólov než on. Okrem neho žiaria aj mladíci Franck Kessié, Andrea Petagna či Mattia Caldara. Skvelá forma drží klub na výbornom 5.mieste, ktoré zaručuje účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Konkurenciou v boji o túto pozíciu je Atalante najmä Inter Miláno, ktorý stráca na 5. miesto 3 body, no 8 kôl pred koncom sa bude snažiť zo všetkých síl, aby túto stratu dohnal.