Main Content

Je suis Alex

streda, 5. apríl 2017 18:46 | Autor: Jakub Mihálik

Je suis Alex
Je suis Alex | zdroj: © TASR

Ak by sa našlo ďalších 5-6 Ovečkinov, NHL by sama od seba prehodnotila svoj prístup k olympijskemu turnaju.

Komentár Jakuba Mihálika

Ja chcem hviezdy NHL na olympiáde, vy a všetci fanúšikovia hokeja chcete hviezdy NHL na olympiáde, IIHF chce hviezdy NHL na olympiáde, hviezdy NHL chcú hviezdy NHL na olympiáde. Kto nechce hviezdy NHL na olympiáde, je NHL. A kto je NHL? Majitelia jednotlivých klubov. V podstate len 30 ľudí – majiteľov klubov stojí v ceste tomu, aby svet videl na najmasovejšom športovom fóre to najlepšie z najsledovanejšieho športu v rámci zimnej olympiády.

Pardon, len 29. Majiteľ Washingtonu Capitals, Ted Leonsis, povedal: „Ak Alex Ovečkin, Braden Holtby a Nick Backstrom povedia, že chcú ísť hrať za svoju krajinu, ako im to zakážem? Možno dostanem pokutu, prípadne iný trest, ale cítim, že som partnerom Nicka, Bradena či Alexa.“

Dvadsaťdeväť ľudí nie je veľa. Možno stačí, aby 5-6-7 hráčov využilo (v tom najčistejšom zmysle slova), ak má podobne dobré vzťahy s majiteľom svojho klubu, ktorý by nerobil problémy, ak by sa rozhodli na olympiáde štartovať. Razom by začali títo majitelia tlačiť aj na ostatných. Veď určite by nechceli mať „nevýhodu“ toho, že ich najväčšie hviezdy nehrajú, zatiaľ, čo súperi sú v plnej sile. Zopár hviezd by tak mohlo začať „revolúciu“ a presvedčiť NHL, že ich súčasné rozhodnutie je jednoducho hlúpe, a to dokonca aj z ich vlastného uhla pohľadu. 

Nejde len o to, že by sme zrejme na poslednom veľkom podujatí mohli vidieť naše legendy ako Hossa, Chára či Gáborík. Ide o hokej ako celok. Treba viac hráčov ako Ovečkin. Týmto, v ostatnej dobe populárnym, sloganom vyjadrujem a zároveň žiadam hokejistov o podobný postoj, ako prejavil ruský bohatier. Je suis Alex.