Main Content

Skvelá správa pre futbalových fanúšikov. Šampionát U21 v Poľsku budú môcť sledovať v priamych prenosoch

streda, 5. apríl 2017 11:05 | Autor: TASR

Skvelá správa pre futbalových fanúšikov. Šampionát U21 v Poľsku budú môcť sledovať v priamych prenosoch
Skvelá správa pre futbalových fanúšikov. Šampionát U21 v Poľsku budú môcť sledovať v priamych prenosoch | zdroj: © TASR

Bratislava 5. apríla (TASR) - Nielen zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na ME v Poľsku (16.-30. júna), ale všetkých 21 duelov bude možné v priamych prenosoch sledovať na televízii Markíza, ktorá získala vysielacie práva na šampionát.

V júni bude mať príležitosť zažiariť viac mladých hráčov než kedykoľvek predtým, keďže prvýkrát sa predstaví na finálovom turnaji až dvanásť mužstiev. Po sedemnástich rokoch sa na kontinentálnom šampionáte zúčastní aj reprezentácia Slovenska, spolu s tímami Poľska, Švédska, Anglicka, Portugalska, Srbska, Španielska, Macedónska, Talianska, Nemecka, Česka a Dánska. Žreb zaradil "sokolíkov" do A-skupiny s domácimi Poliakmi, obhajcami titulu Švédmi a vždy ambicióznymi Angličanmi.

Slovenskí fanúšikovia si budú môcť prestížny európsky šampionát do 21 rokov vychutnať na obrazovkách televízií Markíza a Dajto. "Televízia Markíza sa ukázala už počas kvalifikácie ako prínosný partner, takže pokračovanie spolupráce aj počas európskeho šampionátu je len logickým vyústením obojstranne seriózneho prístupu. Reprezentačná dvadsaťjednotka si zaslúži priestor aj kreativitu pri prezentovaní jej výkonov, táto televízia bola a je zárukou, že sa mužstvu dostane všetkého dostatok tak, aby mal z futbalu v jej podaní zážitok náš fanúšik i divák Markízy," vyjadril sa riaditeľ SFZ Marketing Jaroslav Šišolák.

"Divákom ponúkneme všetkých 21 zápasov, z toho osemnásť v priamom prenose a tri zo záznamu, pričom otvárací súboj s domácim výberom Poľska odvysielame v piatok 16. júna 2017 na Markíze. Priaznivcom futbalu ponúkneme okrem priamych prenosov aj reportáže z prípravy našich hráčov, zo zákulisia samotného šampionátu, či reakcie trénerov a hráčov po zápasoch našej reprezentácie," povedal Martin Lisý, vedúci športovej redakcie TV.

Komentátormi zápasov budú Slavo Jurko a Miroslav Špaček, ktorých diváci poznajú aj z pravidelných priamych prenosov z Fortuna ligy na Dajto. Futbalovým štúdiom budú divákov sprevádzať Števo Eisele a Dano Očenáš, priamo v Poľsku bude mapovať úspechy „sokolíkov“ redaktor Peter Filo s kameramanom Petrom Dodekom ml. V úlohe hostí a spolukomentátorov sa predstavia futbalové osobnosti Samuel Slovák, Jozef Valachovič, Martin Poljovka a Ladislav Molnár.