Main Content

Hokejista vo Švédsku bol odsúdený za faul (+VIDEO)

streda, 5. apríl 2017 14:50 | Autor: Dávid Lech

Hokejista vo Švédsku bol odsúdený za faul (+VIDEO)
Hokejista vo Švédsku bol odsúdený za faul (+VIDEO) | zdroj: © TASR

Hokejistami počas zápasov častokrát lomcujú emócie a práve na to doplatil bývalý švédsky mládežnícky reprezentant. Za svoj faul sa totiž musel spovedať pred súdom.

23-ročný hokejista Linköpingu HC, Jakob Lilja, sa len nedávno v Malmö postavil pred súd, kde bol súdom uznaný za vinného z napadnutia. Bývalý mládežnícky reprezentant Švédska sa spovedal pred súdom za dva roky starý faul, ktorý spáchal ako hráč Rögle v druhej najvyššej švédskej hokejovej súťaži.

Liljovi praskli v jednom okamihu nervy a hokejkou zozadu udrel do krku súperovho beka Jenseho Olssona. Disciplinárna komisia mu udelila šesťzápasovú „stopku,“ no jeho zákrok bol napokon prešetrovaný súdom. „U hokejistov sa všeobecne ráta s tým, že súhlasia, že budú v rámci hokejových pravidiel vystavení fyzickým útokom. V tomto prípade obvinený hráč zozadu a bez prítomnosti puku použil obe ruky k tomu, aby inému hráčovi zasadil tvrdú ranu do nechráneného miesta. Takýto čin sa vymyká všeobecnému súhlasu s fyzickými útokmi, a preto je hráč vinný z napadnutia,sport.cz opisuje oficiálny verdikt súdu, ktorý Švédovi udelil bližšie nešpecifikovaný podmienečný trest väzenia a pokutu vo výške 26 000 švédskych korún (2705,52€).

Odchovanec Limhamnu s trestom nesúhlasí a tvrdí, že hokejisti i iní športovci by nemali byť trestaní súdmi za svoje fauly. Voči udeleným sankciám sa tak plánuje odvolať.