Main Content

Kouč Leicesteru City prezradil, kvôli ktorému povolaniu chcel Vardy skončiť s futbalom

streda, 5. apríl 2017 10:20 | Autor: Jakub Vaverka

Kouč Leicesteru City prezradil, kvôli ktorému povolaniu chcel Vardy skončiť s futbalom
Kouč Leicesteru City prezradil, kvôli ktorému povolaniu chcel Vardy skončiť s futbalom | zdroj: © TASR

Anglický futbalista Jamie Vardy pravdepodobne nikdy neprestane prekvapovať verejnosť. Po tom, ako sa z okresnej ligy dostal na vrchol Premier League, naňho tréner The Foxes Shakespeare prezradil ďalší zaujímavý fakt.

Jamie Vardy prestúpil do Leicestru City v roku 2013, keď prišiel ako posila z Fleetwoodu. V The Championship však nedokázal nájsť streleckú formu a bol frustrovaný. Seriózne rozmýšľal o konci futbalovej kariéry. Súčasný manažér Líšok Craig Shakespeare prezradil, že nechýbalo veľa a Vardy by odišiel pracovať na Ibizu.

„Našou prácou je podporovať hráčov. Niekedy o sebe začnú pochybovať, pričom Jamie by mohol ako prvý priznať, že prechádzal naozaj ťažkým obdobím,“ začal kouč Leicestru pre portál Goal. „Ja, Nigel Pearson a Steve Walsh sme ho ale podporovali. Povedali sme mu, že má značné kvality, ktoré by mal rozvíjať,“ pokračoval kormidelník úradujúceho anglického šampióna.

Dnes sa to môže zdať ako vtip, no reálne hrozilo, že Jamie Vardy zavesí kopačky na klinec a odíde na Ibizu, kde si bude zarábať ako DJ alebo moderátor party. „Hovorili sme mu, že má nielen na to, aby hral v Premier League, ale aj na to, aby sa stal reprezentantom. Verili sme v neho. Zaplať pán Boh, že neodišiel na Ibizu. Myslím si, že sa rozhodol správne,“ prezradil zaujímavú časť Vardyho minulosti Craig Shakespeare.

Jamie Vardy následne pomohol Leicestru City dostať sa do najvyššej súťaže a v minulom ročníku taktiež získať historický majstrovský titul. Svojimi gólmi si vystrieľal miesto v národnom mužstve Anglicka a zahral si aj na Euro 2016 vo Francúzsku.