Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (14.6.2011)

utorok, 14. jún 2011 18:32 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (14.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (14.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Boateng zrejme Bavorom

Začíname „sťahovaním“ nemeckého reprezentanta Jeroma Boatenga do mníchovského Bayernu z Manchestru City. Boateng prišiel do City pred rokom z Hamburgu za takmer 12 miliónov eur, no v hviezdnom kádri “Citizens” sa nedokázal presadiť. 22-ročný Nemec potvrdil, že s Bayernom už podpísal zmluvu na 4 roky a teraz sa už len čaká na dohodu medzi klubmi. Jej dosiahnutie by však mohlo byť pomerne zdĺhavé ...

Gervinho novým kanonierom?

Presúvame sa do kolísky futbalu. Londýnsky Arsenal podľa správ britských médií začal rokovania s francúzskym majstrom OSC Lille v súvislosti s angažovaním reprezentanta Pobrežia Slonoviny Gerveniho. Túto správu neskôr potvrdil aj manažér Lille Frederi Paquet, ktorý povedal: „Boli sme kontaktovaní Arsenalom a najbližšie dni budeme spolu rokovať. Gervinho túži odísť do Anglicka, takže možnosti sú obmedzené. Uvidíme čo ponúkne Arsenal.“

O 24-ročného zakončovateľa sa „Gunners“ zaujímali už dlhší čas a zdá sa, že teraz je prestup konečne reálny. Gervinho pôsobí v Lille od roku 2009. Prestupová cena by sa mala pohybovať v okolí 14 miliónov eur.

Buffon zostáva v „starej dáme“


Ani v Sérií A nie sú špekulácie médií novinkou. Podľa teórií z posledných dní mal byť ďalšou zástavkou reprezentačného brankára Talianov Buffona niektorý z anglických gigantov. Sám hráč však tieto správy rázne poprel a potvrdil svoju vernosť bielo-čiernemu dresu. 33-ročný taliansky brankár pôsobí v Juventuse od roku 2001 a patrí k hŕstke hráčov, ktorí „starú dámu“ neopustili ani v časoch korupčného škandálu a následného zostupu zo Serie A. Buffon odchytal za „Juve“ už viac ako 280 zápasov, číslo jeho reprezentačných vystúpení zatiaľ dosahuje hodnotu 105 stretnutí.

Kucka na lane Interu


Dnešné prestupové spravodajstvo zakončíme v Taliansku. V posledných hodinách sa na talianskych weboch objavili informácie o slovenskom reprezentantovi Jurajovi Kuckovi. Podľa týchto správ by sa mal o jeho angažovanie pokúsiť v najbližších dňoch milánsky Inter. 24-ročný rodák z Bojníc prestúpil na Apeninský polostrov len v januári a okamžite zaujal talianskych gigantov AC a Inter.  Práve o záujme AC Miláno sme vás informovali počas minulého týždňa. Trhová hodnota stredopoliara Janova by sa mala pohybovať na úrovni 4 miliónov eur.