Main Content

Prestupové špekulácie v Corgoň lige (14.06.)

utorok, 14. jún 2011 18:12 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie v Corgoň lige (14.06.)
Prestupové špekulácie v Corgoň lige (14.06.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Prestupové špekulácie v Corgoň lige“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Smoliar Balász Borbély

Dnešný diel našej populárnej rubriky začíname nepríjemnou správou. Návrat Balásza Borbélyho na slovenskú futbalovú scénu dopadol veľmi smolne. Avizovaná nová posila Slovanistov si hneď počas prvého tréningu na Pasienkoch pretrhla achilovku, ktorú bývalému reprezentantovi operovali práve pred jeho návratom na futbalové trávniky.

Brazílčan na skúške v MŠK Žilina

S mužstvom Žiliny trénuje od pondelka mladý Brazílčan Teixeria, ktorý sa predstavil v minulej sezóne v drese Košíc. O mladého obrancu má tréner Hapal zjavný záujem, no o svojich kvalitách bude musieť presvedčiť hlavného kormidelníka Šošonov počas letnej prípravy. ,,Bude u nás nejakú dobu na skúške, uvidíme ako sa to s ním vyvinie," uviedol tréner pre tlačovú agentúru TASR.

Pečovský je už takmer rozhodnutý

Podľa najnovších informácií sa Viktor Pečovský už v najbližších dňoch rozhodne kam prestúpi. Zdá sa, že najreálnejší je jeho prestup do Žiliny. Rokovania s klubom spod Dubňa sú vraj na veľmi dobrej ceste. Ikona banskobystrickej Dukly patrila v uplynulej sezóne k najkvalitnejším stredopoliarom našej súťaže. O jeho služby sa okrem Žilinčanov zaujíma aj majstrovský Slovan.

Novák opäť trénuje s Košičanmi

Hoci sa Košice zmietajú vo finančnej kríze aj v budúcej sezóne sa budú môcť možno oprieť o služby kanoniera Jána Nováka. O toho bol v posledných dvoch sezónach veľký záujem v zahraničí, no pre zranenie veľa zápasov počas hosťovania vo francúzskom FC Tours neodohral. 

Slovan sa bude posilňovať veľmi opatrne

Tréner Jarolím chce mužstvo majstra posilniť o ďalšie mená, no vzhľadom na výborne výkony v jarnej časti Corgoň ligy chce byť pri výbere posíl mimoriadne opatrný. Slovan potrebuje podľa jeho slov hlavne vystuženie stredovej formácie minimálne o jedného kvalitného stredopoliara.  V útoku sa budú spoliehať predovšetkým na Šeba a zdravého Halenára.

Juhoafričan v Senici


Na tréningu v vicemajstra sa objavila veľmi exotická posila. Je ňou mladý Juhoafričan Bridget Motha, ktorý je v našich zemepisných šírkach neznámou osobou. O jeho pôsobení v Senickom mužstve vás budeme informovať v ďalších pokračovaniach našej rubriky.

Dočká sa Slovan konečne nového štadiónu?

Dnešný diel netradične uzatvárame správou, ktorá priamo nesúvisi so žiadnym prestupom. Podľa internetového portálu pluska.sk prešla vedeniu Slovana Bratislava trpezlivosť v súvislosti s výstavbou národného futbalového štadiónu za pomoci SFZ a štátu. Predstavitelia úradujúceho majstra oznámili, že sa štadión  pokúsia postaviť sami na pôde starého štadiónu na Tehelnom poli. Tieto pozemky však vlastní mesto a preto bude veľmi zaujímavé sledovať ako sa klub s mestom dohodne. Nový stánok by mal mať kapacitu 18 tisíc miest a stáť 30 miliónov Eur. Búracie práce na starom štadióne by sa údajne mohli začať už počas zimy 2011.