Main Content

Fanúšikovia Arsenalu protestovali. Wenger ich ospevoval

pondelok, 3. apríl 2017 12:04 | Autor: TASR

Fanúšikovia Arsenalu protestovali. Wenger ich ospevoval
Fanúšikovia Arsenalu protestovali. Wenger ich ospevoval | zdroj: © TASR

Londýn 3. apríla (TASR) - Futbalisti Arsenalu Londýn remizovali v domácom šlágri nedeľňajšieho programu 30. kola anglickej ligy s Manchestrom City 2:2.

Hostia na štadióne Emirates dvakrát viedli, ale náskok neudržali a pripísali si tretiu ligovú remízu za sebou.

Leroy Sane a Sergio Agüero zabezpečili City polčasový náskok 2:1, nemecký reprezentant Shkodran Mustafi však po zmene strán stanovil konečný výsledok 2:2. Manchesterskému klubu patrí v tabuľke štvrtá pozícia s 11-bodovou stratou na lídra Chelsea Londýn, Arsenal je aktuálne šiesty.

Tréner hostí Pep Guardiola podotkol, že jeho hráči "zabudli hrať futbal". "V prvom polčase sme sa nedostali do hry. Po inkasovanom góle sme zabudli hrať. V druhom už to bolo lepšie. Samozrejme, mali sme šance v protiútokoch, ale strácali sme ľahké lopty. A keď sa toto deje, nemôžete kontrolovať loptu," citovala Španiela agentúra AP.

"Citizens" už v stredu čaká na Stamford Bridge jeden z kľúčových duelov ročníka. "Hráme proti Chelsea, ktorá je vo svojich výkonoch stabilná. Nemáme veľa času na prípravu, cestujeme späť do Manchestru, skúsime čo najlepšie zregenerovať a potom opäť pôjdeme do Londýna," citovala Guardiolu britská BBC.

Francúzsky kormidelník "Gunners" Arsene Wenger tím pochválil za mentálnu odolnosť. "Začali sme veľmi nervózne a pykali za to. Bol to test našej psychiky a celkovo sa dá povedať, že sme v ňom obstáli. Siahli sme na mentálne zdroje, pretože sme dvakrát prehrávali a raz sme inkasovali v najhoršom možnom momente futbalového zápasu, krátko pred prestávkou," povedal Wenger a dodal: "Uhrali sme remízu 2:2 a pomôže nám to získať sebavedomie."

Pred štadiónom Emirates sa ešte pred úvodným hvizdom konali protesty fanúšikov. Napätie sa prenieslo aj na tribúny, televízne zábery dokonca ukázali menšie vzájomné incidenty medzi priaznivcami domácich. Wenger napriek tomu vzdal fanúšikom hold: "Musím povedať, napriek tomu, čo sa dialo pred zápasom, že naši fanúšikovia boli fantastickí. Chápem, že v ťažkých momentoch pre priaznivcov, keď sme prehrávali 0:1 aj 1:2, sa nám mohli obrátiť chrbtom. Domnievam sa však, že boli úplne senzační a pomohli nám v ťažkej situácii."