Main Content

Odsúdená hviezda Premier League hrá futbal aj vo väznici

pondelok, 3. apríl 2017 10:58 | Autor: Jakub Vaverka

Odsúdená hviezda Premier League hrá futbal aj vo väznici
Odsúdená hviezda Premier League hrá futbal aj vo väznici | zdroj: © TASR

Bývalý anglický reprezentant, ktorý sa preslávil hlavne v drese Sunderlandu, Adam Johnson, nezanevrel na futbal ani vo väzení, kde si odpykáva trest za pohlavný styk s maloletým dievčaťom.

Anglický bulvárny denník ​the Suninformoval, že v internej lige medzi väzňami 29-ročný bývalý aktívny futbalista Adam Johnson založil  tím, ktorý pomenoval po sebe. Johnson sedí vo väzení HMP Moorland a pred zápasmi proti spoluväzňom vraj dokonca bráva svojich spoluhráčov na krátke sústredenie, aby sa lepšie koncentrovali na výkon.

„Istotne  veľa ľudí nahnevá, že sa Johnson má celkom dobre. Nie je to však čisto tak, že by si užíval čas s hraním futbalu niekde v parku,“ prehovoril pre denník the Sun zdroj, ktorý kvôli bezpečnosti nechcel byť bližšie menovaný.

Posledný súťažný zápas Adama Johnsona bola remíza 2:2 medzi Sunderlandom a Liverpoolom, následne bol v marci 2016 odsúdený za sexuálnu aktivitu s dievčaťom, ktoré v tom čase malo iba pätnásť rokov. Proces bol rýchly, hviezdny status Johnsonovi nepomohol.

„Nedá sa povedať, že by vo väzení prechádzal peklom alebo očistcom. Ako bývalý anglický reprezentant a hviezda Premier League je za mrežami dosť slávny. Z toho mu plynie niekoľko výhod,“ uvádza nemenovaný zdroj.

Johnson má dovolené hrať futbal dvakrát za týždeň s väzňami zo svojho krídla. Proti ostatným krídlam väznice je zakázané hrať zo strachu vedúcich, že by sa odsúdení mohli vzájomne napadnúť.