Main Content

Úspech Chelsea sa rodí v kuchyni, hovorí Thibaut Courtois

nedeľa, 2. apríl 2017 10:37 | Autor: Jakub Vaverka

Úspech Chelsea sa rodí v kuchyni, hovorí Thibaut Courtois
Úspech Chelsea sa rodí v kuchyni, hovorí Thibaut Courtois | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea po katastrofálnom minulom ročníku kráča pevným krokom za majstrovským titulom. Belgický gólman Modrých Thibaut Courtois prezrádza, v čom je najväčší rozdiel oproti uplynulej sezóne.

Londýnsky celok skončil pred rokom na desiatom mieste, avšak v lete prišiel kouč Antonio Conte a The Blues začali fungovať ako dobre naolejovaný stroj. Veľká zmena prišla v stravovaní.

„Naša strava je rozdielna. Predtým sme síce jedli zdravo, no nový realizačný tím to posunul o úroveň vyššie a striktne rozhodol čo môžeme a čo nemôžeme. Aj keď sme na hoteloch je to iné. Predtým sme si mohli dať napríklad chlieb aj maslo, teraz to je zakázané,“ začala belgická reprezentačná jednotka.

Gólman, ktorý do Chelsea prišiel po hosťovaní v Atléticu Madrid pokračoval pre denník the Sun. „Sú to malé veci, ktoré nám však pomáhajú k lepším výkonom. Každé tri týždne niekto príde a testuje nás, ako nám to ide. Obedy mávam väčšinou v tréningovom centre, predtým si dám ale doma raňajky, pretože mám veľmi rád svoju Nutellu.“

Chelsea je momentálne na prvom mieste so sedembodovým náskokom na Tottenham Hotspur. Courtois v závere interview na odľahčenie vysvetlil, ako sa vlastne stal brankárom. „Futbal som začal hrať ako ľavý obranca, gólmanom som sa stal až keď som mal desať alebo jedenásť rokov. Keď začal hrávať Iker Casillas, sledoval som ho a obdivoval som ho. Neskôr, keď som si osvojoval vlastný štýl chytania bol mojím hlavným vzorom Edwin van der Sar z Manchestru United.“