Main Content

Guardiola kriticky o Brexite: Ak chcú, tak odídeme preč

sobota, 1. apríl 2017 15:37 | Autor: Jakub Vaverka

Guardiola kriticky o Brexite: Ak chcú, tak odídeme preč
Guardiola kriticky o Brexite: Ak chcú, tak odídeme preč | zdroj: © TASR

Odchod Veľkej Británie z Európskej únie sa vo veľkom dotýka aj športu. Legionári v anglickej Premier League môžu mať kvôli pripravovaným pravidlám komplikovanú situáciu. O celej veci prehovoril Pep Guardiola.

Manažér Manchestru City Pep Guardiola je jedným z miliónov ľudí Európskej únie, ktorí budú ovplyvnení pripravovaným odchodom Veľkej Británie zo spoločného európskeho spoločenstva. Britská premiérka Theresa May minulý týždeň začala pracovať na formálnom procese odchodu Veľkej Británie.

Jar 2019, kedy najneskôr vstúpi Brexit do platnosti, bude vo veľkom zmenou pre ľudí pracujúcich v Británii. Ich pobyt na britskom území môže byť veľmi negatívne ovplyvnený a môže byť pre nich náročnejšie sa v Anglicku udržať.

„Myslím si, že ľudia z Anglicka stále čakajú na to, čo sa stane s Brexitom, čo to bude znamenať pre všetkých. Proces odchodu začal, bude to trvať rok alebo dva, uvidíme, čo sa stane. Momentálne neviem, ako to skončí a aký to bude mať dopad,“ začal tréner Manchestru City.

„Ak však nechcú ľudí zo zahraničia, my odídeme. Ak nechcú mať viac obyvateľov, nebudeme zavadzať. Musia sa rozhodnúť. Obdivujem anglickú kultúru. Viete sa rozhodnúť. Demokracia je presne takáto,“ prináša Guardiolove slová portál Goal.com.

„Práca a pravidlá musia byť rovnaké pre každého. Prečo by futbal mal byť výnimkou? Prečo by právnici alebo architekti museli odísť, no futbalisti by tu mohli ostať? Myslím si, že by to malo byť rovnaké pre všetkých, ale ako som hovoril, volíte vy,“ zakončil tvorca barcelonského dream teamu z nedávnych rokov.