Main Content

Shaq a Durant si skočili do vlasov. ,,Sú to kraviny, no v niečom sa možno trafil,'' hovorí O'Neal

utorok, 28. marec 2017 13:44 | Autor: De Fa

Shaq a Durant si skočili do vlasov. ,,Sú to kraviny, no v niečom sa možno trafil,'' hovorí O'Neal
Shaq a Durant si skočili do vlasov. ,,Sú to kraviny, no v niečom sa možno trafil,'' hovorí O'Neal | zdroj: © TASR

Shaq a Durant si skočili do vlasov. Po tom, čo bol Shaquille O´Neal kritizovaný za to, že si za hlavný terč vo svojej relácie Shaqtin´ A Fool zvolil JaVele McGeeho, momentálne hráča Golden State Warriors, sa do neho pustilo zopár jeho súčasných spoluhráčov vrátane Kevina Duranta.

Shaquille O´Neal tvrdí, že hráči v súčasnosti sú až príliš citliví a mäkkí. Podľa jeho slov si všetko berú veľmi osobne a nedokážu sa brániť. Dosť ho však rozčúlila nedávna kritika jeho osoby od Kevina Duranta, ktorý mu vyčítal jeho prehnané útoky na McGeeho a nazval jeho správanie detinské. Taktiež mu vyčítal, že sa pridal na stranu bývalých hviezd ligy a hráčov, ktorí už sú v „basketbalovom“ dôchodku a zámerne vyvolávajú konflikty svojimi vyjadreniami. Shaq si myslí, že na takúto kritiku ešte Durant nemá právo.

V jednom z rozhovorov pre internetovú stránku SI.com vyhlásil: "KD nemá ešte oprávnenie G-14." . Toto označenie, ktoré Shaq uviedol má byť nepísané označenie, vzťahujúce sa na hráčov ktorí vyhrali majstrovský titul v NBA.

"Nemôže si dovoliť so mnou takto rozprávať. Možno si myslí, že môže, no to je na omyle. Myslím si, že si tak chce len šplhnúť pred svojimi spoluhráčmi. Je to skvelý hráč, o tom nie je pochýb, ale stále nepatrí do klubu G-14. Stále patrí do skupiny hráčov, ktorí sú pred dverami ako Charles Barkley, Karl Malone či John Stockton. Nepatrí do klubu, kde som ja a títo ďalší hráči. Preto som mu napísal na jeho Twitter nech si hľadí svojho."

Z vyjadrení Shaqa je cítiť, že celá táto kauza ho už unavuje. "LeBron má dostatočné právo niečo povedať, pretože vyhral titul," povedal Shaq. "...ale keď chalan, ktorý nezískal titul, niečo okomentuje, poviete si ´Ako to človeče môžeš vedieť ?´....(Durant) sa len snažil zastať si spoluhráča. Avšak keď sa zamyslíte nad tým, čo povedal, tak nič z toho nedáva zmysel a sú to kraviny. No v niečom sa možno trafil. Povedal, že ja som bol silný a šikanoval som ľudí.... Samozrejme, to je presne to čo som robil. Nesnažil som sa predsa strieľať z diaľky a podobné veci..."

Nakoniec O´Neal zhodnotil všetko svojim pohľadom a viac sa už nechcel k tomu vracať.

"Zoberte si to z tohto pohľadu: Liga je príliš mäkká a hráči sú príliš citliví, zapíšte si to! Ja som bol taktiež citlivý, keď som hrával, avšak nikdy som neodvrával starším hráčom. Kareem Abdul-Jabbar a Wilt Chamberlain nikdy nehovorili sprostosti pre to, aby si ma zastali. Plakal som snáď za to? Nie! Raz sa novinár opýtal Kareema, ako ma vníma, keď dosahujem také čísla ako on a on proste odpovedal: ´Nuž, ale zatiaľ nevyhral titul.´ A moja reakcia na to? Prijal som to. Mohol som kontrovať rôznymi vyjadreniami na jeho adresu avšak nespravil som to. Vyrovnal som sa s tým ako dospelý chlap a moja odpoveď znela: ´Tak teda dobre, sleduj toto...´ Mnoho hráčov v dnešnej dobe začnú kňučať a plakať keď ich za niečo skritizuješ. To sa mi vôbec nepáči."