Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (13.6.2011)

pondelok, 13. jún 2011 19:25 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (13.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (13.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Fabregas zrejme zostane

Začíname horúcou témou posledných dvoch prestupových období, ktorou je prestup Cesca Fabregasa do Barcelony. Odchovanec „kataláncov“ momentálne pôsobiaci v Arsenale bol spojovaný s prestupom do Španielska už mnoho krát.

Správy z posledných dní hovorili o tom, že tréner „kanonierov“ Arsen Wenger údajne vzdal boj o svojho kapitána a je ochotný ho predať do Barcelony za 50 miliónov. Dnes však tieto špekulácie samotný Wenger vyvrátil. „Poviem to celkom zreteľne. Fabregas je v Arsenale už dlho a v Arsenale aj ostane!“ uviedol  61-ročný francúzsky lodivod. Zdá sa, že 24-ročný Fabregas, ktorý odohral v drese Gunners už viac než 200 zápasov  ostane na Emirates Stadium aj v budúcej sezóne. Od roku 2003 by to bola už jeho ôsma v rade.

Hilário zostáva v Chelsea


Zostávame v Londýne, no tentoraz nie na Emirates Stadium, ale na Stamford Bridge, kde sídli londýnska Chelsea. Tá dnes oznámila, že brankár Henrique Hilário podpísal s klubom nový kontrakt na ďalšiu sezónu. Dlhodobý náhradník Petra Čecha pôsobí v Chelsea od roku 2006, keď sem prišiel z Nacionalu. 35-ročný reprezentant Portugalska odchytal za „The Blues“ zatiaľ len 18 stretnutí.

Kuciak do Bundesligy

Dnes sa k nám dostala aj informácia o možnom prestupe slovenského brankára Dušana Kuciaka momentálne pôsobiaceho v rumunskom FC Vaslui. Záujem o 26-ročného gólmana vraj prejavil bundesligový 1.FC Norimberg. Odchovanec žilinského futbalu pôsobí v Rumunsku od roku 2008 a má za sebou už viac ako 80 odchytaných stretnutí.

Jones „diablom“

Presúvame sa do tábora úradujúceho šampióna Premier League Manchestru United. Ten dnes oficiálne potvrdil prestup mladého obrancu Phila Jonesa z konkurenčného Blackburnu Rovers. Sir Alex Ferguson priviedol mladého zadáka za 17 miliónov libier. Reprezentant Anglicka do 21 rokov odohral za Blackburn viac ako 30 stretnutí. Jones je považovaný za „mladého Johna Terryho“, nakoľko je jeho hlavnou devízou fantastická hra hlavou.

Inzaghi k „fialkám“ z Fiorentíny?


Posledná dnešná správa sa k nám „zatúlala“ z talianskej Serie A. Podľa informácií miestnych médií by sa ikona milánskeho AC „Pippo“ Inzaghi mal sťahovať do Fiorentiny. Inzaghi pôsobí v AC od roku 2001, no vzhľadom na jeho vek 37 rokov sa neočakáva, že by sa v konkurencií Zlatana Ibrahimoviča či Alexandra Pato-a dostal do základnej zostavy AC. Bývalý taliansky reprezentant nastrieľal v drese AC viac ako 70 gólov.