Main Content

Prestupové špekulácie v Corgoň lige (13.06.)

pondelok, 13. jún 2011 19:04 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie v Corgoň lige (13.06.)
Prestupové špekulácie v Corgoň lige (13.06.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové šialenstvo sa nerozpútalo len v Západnej Európe, ale aj u nás na Slovensku. V rubrike s názvom “Prestupové špekulácie v Corgoň lige“ vás budeme pravidelne informovať o novinkách týkajúcich sa Corgoňligových mužstiev.

Do Žiliny sa vracia Zlatkovič

Po ročnom hosťovaní v druholigovom gréckom tíme FC Diagoras sa do tímu spod Dubňa vracia ofenzívny záložník Nemanja Zlatkovič. Mladý Srb by mal byť pre Žilinčanov vítanou posilou pred blížiacimi sa zápasmi v predkole Európskej ligy.  

Chupáč a Žilák u bývalého majstra


Do kádra žilinského tímu sa vrátila aj dvojica mladíkov, ktorí odišli z klubu počas minulej sezóny na hosťovanie za účelom nadobudnutia výraznejších zápasových skúsenosti. Ide o Adama Žiláka, ktorý pôsobil pol sezóny v tíme Zlatých Moravciec, kde patril k často využívaným hráčom a o stopéra Juraj Chupáča, ktorý sa vracia k „Šošónom” z českého Sokolova. Okrem týchto dvoch nádejí MŠK a k žlto-zeleným pripojili aj ďalší navrátilci Poleť (člen reprezentácie do 21 rokov) a Rakovan.

So Žilinčanmi trénuje ďalší Ceesay

Aj tretia dnešná správa súvisí so Žilinčanmi. Tí odštartovali letnú prípravu aj s mladým 18-ročným hráčom z Gambie Alim Ceesayom. Tušíte správne, ide o brata slávnejšieho Mamodou Ceesaya, ktorý výrazne prispel k postupu Žiliny do skupinovej fázy Ligy majstrov v minulej sezóne. Mladší Ceesay hráva na poste ľavého obrancu.

Liptáci s triom novicov

Na novú sezónu sa začal pripravovať aj Ružomberok, ktorý sa hneď v úvode posilnil o troch nových hráčov. Okrem brankára Tomáša Belica získali do klubu aj dvojicu do poľa – člena širšej slovenskej reprezentácie do 21 rokov stopéra Olivera Práznovského a stredopoliara Igora Držíka, ktorý naposledy pôsobil v českom Bohemianse. Zaujímavé bude sledovať predovšetkým výkony Práznovského, ktorému predpovedajú odborníci výnimočnú kariéru. Svojou hrou údajne pripomína Martina Škrtela.

Pod Zoborom noví asistenti


To, že hlavným trénerom Nitry bude v novom ročníku Cyril Stachura je známe už dlhšiu dobu. Dnes sme sa dozvedeli aj mená jeho nových asistentov. Po Stachurovom boku budú na lavičke Nitranov sedieť Ladislav Totkovič a Igor Demo.

Dočasný tréner aj v Dunajskej Strede

Po včerajšej informácii o tom, že v Košiciach stavili na takzvaného “dočasného“ trénera, pristúpili k nevyriešenej trénerskej otázke podobne aj v Dunajskej Strede. Dočasným nástupcom odvolaného Mikuláša Radványiho sa na lavičke mužstva zo Žitného ostrova stane Kristián Németh. Ten je v štruktúrach klubu z Dunajskej Stredy už dlhšiu dobu.