Main Content

Banská Bystrica je blízko postupu, Nové Zámky aj doma bezzubé

pondelok, 20. marec 2017 20:05 | Autor: TASR

Banská Bystrica je blízko postupu, Nové Zámky aj doma bezzubé
Banská Bystrica je blízko postupu, Nové Zámky aj doma bezzubé | zdroj: © TASR

Nové Zámky 20. marca (TASR) - Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili aj v treťom stretnutí štvrťfinále play off Tipsport Ligy. V pondelok triumfovali na ľade HC Nové Zámky 4:1 a v sérii vedú už 3:0 na zápasy. Pod výhru sa podpísal hetrikom kanadský útočník Brock Higgs.

štvrťfinále play off - 3. zápas:

HC Nové Zámky - HC'05 iClinic B. Bystrica 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Góly: 55. Paulovič (Hudec, Novotný) - 23. Higgs (Skalický, Hickmott), 29. Higgs (Sersen, Kubka), 33. Matoušek (Češík, Lamper), 60. Higgs (Kubka, Sersen). Rozhodovali: Konc, Müllner - Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

/stav série: 0:3/

HC Nové Zámky: Lundström - Cardwell, Drtina, Novotný, Sandgren, Maier, Denis Rehák, Makovský, Tibenský - Paulovič, Kytnár, Saarinen - Kučkin, Hudec, Hujsa - McParland, Svoboda, Čaládi - Fábry, Lelkeš, Dubec
HC'05 Banská Bystrica: Bacashihua - Wishart, Rosandič, Kubka, Sersen, Carlsson, Mihálik, Belluš, Sedlák - Skalický, Surový, Hickmott - Kafka, Zigo, Truchno - Handzuš, Higgs, Bortňák - Lamper, Češík, Matoušek

V úvode mali hostia možnosť presilovej hry, v ktorej mohol nakloniť misky váh na stranu Bystrice Higgs, no pred poloodkrytou bránkou sa nezorientoval ideálne. Domáci od úvodných minút dobre bránili a nepúšťali súpera do vyložených šancí. Naopak, otvoriť skóre mohli oni, no Kytnárov teč tesne minul bystrickú bránu. V 11. minúte vytlačil Lundström Hickmottov pokus ramenom. O pár okamihov neskôr urobil chybu pri rozohrávke Novotný, no súper ponúknutú príležitosť nevyužil. V 15. minúte unikla domáca dvojica Hudec - Hujsa, tiesnení však nedokázali zakončiť.

Nerozhodný stav trval až do 23. minúty. Do útoku vyrazili Bystričania, Skalický naservíroval z pravého krídla krížnu prihrávku Higgsovi, ktorý bez váhania poslal puk za Lundströmov chrbát. V polovici stretnutia mohol po ďalšej krížnej prihrávke zakončovať v útočnom pásme Sersen, no minul letiaci puk. Podarilo sa mu ho však vybojovať, obkorčuľoval bránu, poslal ho pred Lundströma, kde ho usmernil do siete znova Higgs. Krátko na to putoval na trestnú lavicu domáci Lelkeš, čo síce hostia nepotrestali, no už o niekoľko okamihov neskôr udreli po tretí raz. Opäť sa tak stalo z pravej strany – pred bránku nahodil puk Češík a Matoušek ho zblízka usmernil za Lundströmov chrbát. Štvrtý gól hostí mohol streliť Zigo, no sám pred brankárom neuspel. Na druhej strane ohrozila Bacashihuu dvojica Saarinen – Novotný avšak bez gólového efektu.

V tretej tretine pokračovali oba celky v snahe streliť gól, no brankári boli na svojom mieste. V 48. minúte mohli domáci znížiť, Čaládi však Paulovičovu prihrávku pred bránku nezužitkoval. Domáci brankár podržal Nové Zámky o dve minúty neskôr, keď si poradil so Surového zakončením spomedzi kruhov. Päť a pol minúty pred koncom putoval na trestnú lavicu za atak na brankára Skalický, čo využil domáci Paulovič a znížil na 1:3. V závere hrali Novozámčania vyše tri minúty bez brankára, čo využil na zavŕšenie hetriku Higgs a hostia si tak vo štvrťfinálovej sérii pripísali tretiu výhru.