Main Content

Fanúšik Pittsburghu mal jeden lístok naviac. Na zápas pozval bezdomovca

nedeľa, 19. marec 2017 15:47 | Autor: Dávid Lech

Fanúšik Pittsburghu mal jeden lístok naviac. Na zápas pozval bezdomovca
Fanúšik Pittsburghu mal jeden lístok naviac. Na zápas pozval bezdomovca | zdroj: Facebook Jimmy Mains

NHL tlačí do marketingových aktivít desiatky miliónov dolárov pre spropagovanie hokeja. Zámorskú profiligu ale v celom svete tentoraz zviditeľnil jej fanúšik – a to úplne zadarmo vďaka svojmu dobrému skutku.

Fanúšik Pittsburghu Penguins, Jimmy Mains, chcel navštíviť domáci zápas svojho obľúbeného tímu proti Tampe Bay Lightning. K dispozícii mal dve vstupenky, no ani po skontaktovaní priateľov či statusu na Facebooku sa mu na zápas nepodarilo nájsť „parťáka.“

Keď už kráčal do domáceho stánku „tučniakov,“ cestu mu skrížil miestny bezdomovec. Muž menom Rob ho žiadal o peniaze. „Povedal som mu, že pri sebe nemám hotovosť. Potom mi to napadlo. Dostal odo mňa ponuku, či so mnou nechce ísť zo zimy do tepla arény, pretože som mal stále jednu nevyužitú vstupenku,“ pre stránku nhl.com opisuje vznik kurióznej situácie Jimmy Mains.

Podľa mňa mi neveril do chvíle, kým sme neprešli turniketmi a detektormi kovov. Povedal mi, že nikdy predtým nebol dnu v aréne, iba pred ňou.

Zápas si nová kamarátska dvojica užila. Pittsburgh zvíťazil 5:2 a bezdomovec menom Rob mal zo zápasu obrovský zážitok. „Zápas ho úplne pohltil. Fandil Penguins a oslavoval každý jeden gól, ktorý vstrelili. Počas hymny stál a spieval každé jedno slovo. Celý zápas nadšene kričal. Bolo jednoducho skvelé vidieť muža, ktorý inak nemá jednoduchý život, ako sa raduje a je šťastný.

Zápasom to ale napokon neskončilo. Obaja muži si vymenili kontakty. Rob zháňa prácu a jeho nový priateľ Jimmy mu v neľahkej situácii chce pomôcť, ako to len pôjde. „Rodičia ma vždy učili jednu vec: máte sa k druhým chovať tak, ako chcete, aby sa oni chovali k vám. Pokiaľ má človek možnosť pomôcť, mal by tak urobiť. Keď niekto býva na ulici, neznamená, že je horší ako vy,“ uzavrel svoje rozprávanie o obdivuhodnom skutku pre oficiálnu stránku NHL.

Tento príbeh sa okamžite rozšíril po celom svete aj vďaka jeho fotke uverejnenej na sociálnej sieti Facebook: „Pridal som to na Facebook hlavne preto, že všade okolo je mnoho negativity. Toto robí svet pozitívnejším. Rob mal obrovskú radosť.