Main Content

MŠK konečne vyhrali škaredo. Odrazia nápor Belasých?

sobota, 18. marec 2017 20:48 | Autor: Jakub Mihálik

MŠK konečne vyhrali škaredo. Odrazia nápor Belasých?
MŠK konečne vyhrali škaredo. Odrazia nápor Belasých? | zdroj: © TASR

Fakt, že Žilinčania dokázali vyhrať v zápase, v ktorom ich súper nadmerne trápil a Slovan nezvíťazil v zápase, v ktorom dominoval, môže znamenať ďalší zvrat v boji o titul.

Komentár Jakuba Mihálika

MŠK Žilina dal v 22 doterajších zápasoch ligy 63 gólov, z čoho bol jeden z penalty (jednu penaltu Šošoni zahodili). Pokutové kopy im priniesli dokopy presne 0 bodov. 

Slovan Bratislava dal v doterajších 22 zápasoch 39 gólov, z toho 8 bolo z penált (jednu nepremenil pri prehre v Trnave). Celkovo pokutové kopy priniesli Slovanistom 12 bodov, ak rátame, že víťazný gól z penalty získava tímu 2 body. 

Nič som tým nechcel povedať. Len som si to tu odložil...

Ale preložme list. Už keď sa zdalo, že Slovan bude pokračovať v spanilej stíhacej jazde, Žilinčania zabrali. Hodinu hry proti Ružomberku to vyzeralo, že MŠK bude pokračovať vo svojom jarnom marazme, no prišiel gól, ktorý sa síce nezdá až tak dôležitý, no v konečnom dôsledku môže rozhodnúť o titule.

MŠK totiž potreboval impulz, ktorý by vrátil tím späť na víťaznú vlnu, z ktorej ich zrazila zimná prestávka a príliš komfortný náskok na čele, ktorý všetci opisovali ako „nestratiteľný“. 

Do konca súťaže ostáva ešte 8 zápasov na oboch stranách, čo je ešte veľké množstvo, aby sme robili nejaké závery, čo nám koniec koncov ukázal začiatok ligovej jari. Avšak 23. kolo bolo veľmi dôležité z psychologického hľadiska. Žilinčania konečne dokázali vyhrať „škaredo“, keď proti Ružomberku klasicky nedominovali, no aj tak sa im podarilo pretrhnúť výsledkovú smolu. Slovan Zlaté Moravce drvil a mal vyhrať minimálne 4:1, nakoniec však remizoval. 

Fortuna liga tak pokračuje v zaujímavých zvratoch, čo rozhodne po odstúpení Myjavy potrebovala, keďže sa ešte v januári zdalo, že v súťaži nebude absolútne o čo bojovať. Na záverečnú tretinu sa preto musí každý fanúšik tešiť.