Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (12.6.2011)

nedeľa, 12. jún 2011 19:33 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (12.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (12.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Portugalci lákajú Romeu

Začíname v portugalskej domácej súťaži,  kde sa vraj rozpútal boj o barcelonského mladíka Oriola Romeu. Sporting Lisabon a Benfica  sa o 19-ročného Španiela zaujímajú naozaj veľmi intenzívne. Romeou kontrakt s „katláncami“ vyprší o rok v lete. Defenzívny stredopoliar prišiel do akadémie Barcelony v roku 2004 z Espanyolu.

Rovers si chcú udržať Santa Cruza

Pokračujeme v Premier League. Najnovšie správy hovoria o tom, že Blackburn Rovers chce v lete získať  Roqueho  Santa Cruza z manchesterského City. Reprezentant Paraguya  hosťoval v Blackburne v uplynulej sezóne. Predstavitelia Rovers chcú vraj zaslať na štadión City of Manchester Stadium ponuku vo výške 6,5 miliónov libier.  29-ročný zakončovateľ prišiel do kádra City práve z Blackburnu v roku 2009 za 17,5 milióne libier, no v hviezdnom kádri City sa presadiť nedokázal.

Neapol sa zaujíma o Muntariho


„Priletela“ k nám aj správa z kádru Neapola. Ten by údajne veľmi rád do svojho kádra priviedol Ghanského reprezentanta Sulleymana Muntariho. O 26-ročného stredopoliara Interu Miláno, ktorý pôsobil naposledy na hosťovaní v Sunderlande  sa vraj intenzívne zaujímajú aj QPR a Sevilla. Trhová hodnota Muntariho by sa mala pohybovať na úrovni 11 miliónov eur.

Ngog do Sunderlandu

Máme tu aj aktuálne správy aj pre fanúšikov „The Reds“. Zakončovateľ Liverpoolu David Ngog by mal vraj v lete putovať do Sunderlandu. Mladý Francúz pôsobí na Anfield Road od roku 2008, keď prišiel z francúzskeho Paris Saint-Germain. Ponuka Sunderlandu by mala byť vo výške 5 miliónov eur a mala by byť súčasťou už potvrdeného prestupu Jordana Hendersona.

Nani do Interu za Sneijdera?

Už dlhšiu dobu je známe, že tréner Manchestru United Alex Ferguson chce získať do svojich radov Holanďana Wesleyho Sneijdera z milánského Interu. 27-ročný ofenzívny stredopoliar je v súčasnosti pravdepodobne najžiadanejším artiklom na prestupovom trhu. O jeho služby sa okrem Manchestru intenzívne zaujíma aj londýnska Chelsea a údajne aj druhý manchesterský klub City. Britské futbalové média dnes priniesli informáciu o tom, že jednou z variánt na získanie Sneijdera z Interu je zaujímavá finančná ponuka United doplnená o Portugalčana Naniho, ktorý sa v druhej polovici sezóny vytratil zo základnej zostavy Fergusonovho tímu. 

Ronaldo s platom 400 tisíc libier týždenne?

Na záver dnešnej rubriky jedna správa na pobavenie. Podľa istého bulvárneho plátku v Anglicku by bol Cristiano Ronaldo ochotný prestúpiť do Manchestru City v prípade, že by mu klub vyplácal týždenný plat vo výške 400 tisíc libier. Ronaldo túto horibilnú sumu údajne vysvetľuje stúpajúcimi daniami. Pochopiteľne však ide len o  novinársku kačicu.