Main Content

Bez Ligy majstrov prídu na rad pokuty, hráči Arsenalu hrajú o veľa

štvrtok, 16. marec 2017 13:26 | Autor: Jakub Vaverka

Bez Ligy majstrov prídu na rad pokuty, hráči Arsenalu hrajú o veľa
Bez Ligy majstrov prídu na rad pokuty, hráči Arsenalu hrajú o veľa | zdroj: © TASR

Prebiehajúci ročník je pre fanúšikov Arsenalu zatiaľ veľkým sklamaním. Opäť. Tím z Emirates Stadium vypadol po dvoch debakloch s Bayernom Mníchov z Ligy majstrov a v lige má už mizivú šancu na titul. Klubové vedenie hráčom hrozí finančnými sankciami.

Do konca Premier League ostáva desať kôl a Arsenalu patrí momentálne piata priečka, päť bodov za štvrtým Liverpoolom. Treba napísať, že Gunners majú dva zápasy k dobru, no to nič nemení na fakte, že kvalifikovať sa do budúcej sezóny Ligy majstrov bude pre zverencov Arsenea Wengera veľmi náročnou úlohou.

Pri pohľade na tabuľku Arsenalu reálne hrozí, že by si po dvoch dekádach nezahral najprestížnejšiu klubovú súťaž. Denník Daily Mail tvrdí, že prípadná neúčasť v Champions League by nebola pre klub z Emirates Stadium iba  športovou tragédiou, ale taktiež veľkým finančným škrtom cez rozpočet.

„Ak sa hráči Arsenalu po prvý raz od roku 1997 neprebojujú do Ligy majstrov, prídu o veľké množstvo miliónov, ktoré by získali na bonusoch. Taktiež vedenie niektorým členom kádra pohrozilo, že im siahne na výplaty a značne im ich zníži,“ píše sa v originálnom znení článku.

Doteraz platilo, že akokoľvek dobrú alebo zlú formu Arsenal mal, nakoniec sa do ďalšej edície Ligy majstrov dokázal prebojovať. Nech už je Arsene Wenger akokoľvek kritizovaný, práve neprerušenú dvadsaťročnú účasť v UCL mu kvitujú aj najväčší kritici. Na druhej strane, ak Gunners neskončia v TOP štvorke, tlak na Wengerovo odholanie bude ešte silnejší ako doteraz.