Main Content

Courtois kritizuje Mourinha, zmenil United k horšiemu

streda, 15. marec 2017 11:51 | Autor: Jakub Vaverka

Courtois kritizuje Mourinha, zmenil United k horšiemu
Courtois kritizuje Mourinha, zmenil United k horšiemu | zdroj: © TASR

Belgický brankár Chelsea Thibaut Courtois si po pondelkovom zápase proti Manchestru United nebral servítku pred ústa. Kritický bol hlavne voči svojmu bývalému trénerovi Josému Mourinhovi, ktorý ho viedol na Stamford Bridge.

Thibaut Courtois predviedol vo štvrťfinále FA Cupu niekoľko výborných zákrokov a triumf 1:0 proti nenávidenému súperovi bol z veľkej časti aj jeho zásluhou. Modrí postúpili ďalej. Vsemifinále, ktoré bude hrané vo Wembley nastúpia proti mestskému rivalovi Tottenhamu Hotspur.

Belgickej reprezentačnej jednotke sa však nepáčilo, akým štýlom Red Devils proti lídrovi Premier League hrali. Viní za to práve Mourinha. „Urobili veľa faulov a hrali naozaj tvrdo. Je to štýl, ktorý im vštepil Mourinho. Myslím si, že Ander Herrera, ktorý bol vylúčený, za to zaplatil.  Edena Hazarda sfaulovali iba v prvom polčase päťkrát.“

Slová skúseného gólmana priniesol portál Goal.com„United sa snažil dostať do našich myslí, používali na to fauly a kopali nás. Skúšali na nás rôzne „mind games“, čo ich naučil ich aktuálny manažér,“ myslí si Courtois. „Nepadli sme do ich pasce, hrali sme svoju hru a išlo nám to. Misia bola splnená.“

„Nevedeli sme, že United vybehne v tak agresívnom štýle. Od Manchestru United môžete očakávať dve veci, buď budú hrať futbalovo alebo zvolia iný spôsob. Mohlo nám dôjsť, čo budú predvádzať bez Anthonyho Martiala a Zlatana Ibrahimoviča. Mal som navyše pocit, že naposledy keď proti nám hrali, nečakali, že budeme tak dobre pripravení,“ zakončil Thibaut Courtois, ktorý má momentálne na svojom konte najviac čistých kont v tejto sezóne Premier League.