Main Content

Muller je zhrozený z budúcnosti futbalu: Dúfa, že kariéru ukončí skôr, než zavedú niektoré nápady

pondelok, 13. marec 2017 12:52 | Autor: Jakub Vaverka

Muller je zhrozený z budúcnosti futbalu: Dúfa, že kariéru ukončí skôr, než zavedú niektoré nápady
Muller je zhrozený z budúcnosti futbalu: Dúfa, že kariéru ukončí skôr, než zavedú niektoré nápady | zdroj: © TASR

Nemecký útočník Thomas Muller patrí medzi najuznávanejšie futbalové persóny a slovo skúseného zakončovateľa Bayernu Mníchov má váhu. Majster sveta z roku 2014 sa najnovšie vyjadril na tému absurdného množstva peňazí vo futbale.

Vo futbale sa v súčasnosti točí nepredstaviteľné množstvo peňazí. V uplynulých mesiacoch to potvrdzovala hlavne Čína, ktorá nemala problém za priemerných hráčov európskych tímov ponúknuť astronomické čiastky. Nemecký reprezentant Thomas Muller v rozhovore pre magazín ​GQ otvorene prehovoril o svojom názore na smerovanie najpopulárnejšej hry na svete.

„Čiastky, ktoré sa pohybujú vo futbale sú absurdné. Žiadna ľudská bytosť nie je hodná takého balíka peňazí. Súčasní futbalisti sú ako reklamný tovar. To by sa nás však týkať nemalo,“ začal najlepší strelec MS 2010, ktoré sa konali v Južnej Afrike.

Muller tvrdí, že peniaze so sebou prinášajú tlak. „Ak začnete rozmýšľať nad vysokou prestupovou čiastkou, jediné čo dosiahnete bude, že budete pod tlakom.“ Samotný útočník Bayernu Mníchov bol v letnom prestupovom období spájaný s transferom do Manchestru United, ktorý za jeho služby ponúkal 85 miliónov libier.

„Ja toto celé beriem s nadhľadom. Pre mňa osobne je futbal o tom, aby som sa bavil na ihrisku, aby som pomáhal svojmu tímu. Aby sme vyhrávali trofeje. Na druhej strane, treba si uvedomiť, že sme súčasťou biznisu,“ pokračuje jeden z najskúsenejších hráčov bavorského giganta.

„Sme súčasťou veľkého cirkusu, to nemôžeme popierať. Ak si to však pripustíte k sebe, môžete sa aj  zblázniť. Sú tu nové trendy, napríklad návrh kamier v šatni. Dúfam, že skončím kariéru predtým, ako to bude zavedené. Nie je to nič pre mňa. Tím v šatni žije, nemal by sa tam dostať nikto iný,“ dodal 27-ročný ostrieľaný Nemec.