Main Content

Bol Ronaldo dôvodom, prečo Real Madrid nekúpil Pogbu?

nedeľa, 5. marec 2017 11:00 | Autor: Jakub Vaverka

Bol Ronaldo dôvodom, prečo Real Madrid nekúpil Pogbu?
Bol Ronaldo dôvodom, prečo Real Madrid nekúpil Pogbu? | zdroj: © TASR

Nedávno sme vás informovali o údajnom ovplyvňovaní prestupovej politiky FC Barcelona v podaní Lionela Messiho. Správy zo Španielska informujú, že podobný problém musí riešiť aj Real Madrid. Do nákupu nových posíl má totiž hovoriť hviezdny Cristiano Ronaldo.

Portál 90min.com odvolávaný na španielsky Diario Gol tvrdí, že Real Madrid mohol počas leta 2016 získať francúzskeho stredopoliara Paula Pogbu z Juventusu Turín, no na Santiagu Bernabeuu ho nechcel práve Ronaldo.

„Cristiano Ronaldo je v centre diania aj čo sa týka prestupov. Portugalský legionár chce byť v Madride stále hviezdou číslo jeden, preto sa mu nepáči, keď chce klub získať nejaké zvučné meno. Minulé leto zamedzil príchodu Paula Pogbu,“ píše sa v originálnom znení článku.

Faktom je, že v letnom prestupovom období Real Madrid patril medzi najväčších favoritov na získanie Pogbu. Biely Balet disponoval dostatočným finančným kapitálom a záložníka chcel do svojho kádra aj francúzsky kouč Zinedine Zidane.

Pogba sa však nakoniec sťahoval do Manchestru a stal sa najdrahším hráčom v histórii futbalu. Real Madrid údajne nechcel riskovať, že by sa prípadný Francúzov príchod odzrkadlil na psychike CR7. Problematický bol už príchod Balea pred pár rokmi, kedy Ronaldovi vadilo, že už nie je najdrahším hráčom histórie.

Podľa štatistických portálov sa vtedy Bale stal najdrahším futbalistom všetkých čias, no madridský klub tieto informácie dlhý čas dementoval a tvrdil, že číslom jeden je stále Ronaldo. Bude zaujímavé sledovať, aké posily prídu na štadión Santiaga Bernabeua počas leta 2017.