Main Content

Enrique o nemožnej misii Barcelony: Prečo by nám to nemalo vyjsť?

nedeľa, 5. marec 2017 11:00 | Autor: Jakub Vaverka

Enrique o nemožnej misii Barcelony: Prečo by nám to nemalo vyjsť?
Enrique o nemožnej misii Barcelony: Prečo by nám to nemalo vyjsť? | zdroj: © TASR

Barcelona včera porazila v La Lige Celtu Vigo na svojom ihrisku presvedčivo 5:0. Katalánci potvrdili stúpajúcu formu, ktorá by mala vyvrcholiť v stredajšej odvete osemfinále Ligy majstrov. Otázka však znie-sú ich postupové šance stále živé?

Španielsky šampión v stredu zdolal Sporting Gijón 6:1 a včera Celtu Vigo 5:0. Jedenásť gólov v dvoch stretnutiach dodáva Blaugranas pred odvetou s Parížom Saint- Germain potrebné sebavedomie. Kouč FCB Luis Enrique si však uvedomuje, že PSG nie je súperom na rovnakej úrovni ako Gijón alebo Celta.

„PSG nás bude napádať a nebudú brániť, tak ako Celta. Základom je naša dôvera vo vlastné sily,“ priniesol slová španielskeho kormidelníka pre Movistar Partidazo futbalový portál Goal.com.

Barcelona prehrala pred troma týždňami v Parku Princov 0:4 a postup medzi najlepšiu osmičku tímov si prakticky zahatala. Uvedomuje si to aj Enrique. „Dvojzápas s PSG je v globále stratený. Za určitých úžasných okolností však môžeme uspieť. Budeme sa o to pokúšať do poslednej minúty zápasu.“

Katalánci nechali počas uplynulých dní zabudnúť na nepresvedčivé výkony, začínajú sa baviť futbalom a získavajú dôležité body. „Fanúšikovia oceňujú hráčov za to, čo predvádzajú. U mojich zverencov som nikdy nevidel nesprávny prístup. To je dôvod, prečo je celý klub ohľadom comebacku proti PSG tak sebaistý. Prečo by nám to nemalo vyjsť?“