Main Content

Zrušené derby v Martine: Prehral hokej, prehrali fanúšikovia (ohlasy)

sobota, 4. marec 2017 14:30 | Autor: Jakub Vaverka

Zrušené derby v Martine: Prehral hokej, prehrali fanúšikovia (ohlasy)
Zrušené derby v Martine: Prehral hokej, prehrali fanúšikovia (ohlasy) | zdroj: © TASR

Včerajšok mal v Tipsport lige patriť sledovanému derby medzi Martinom a Žilinou. V martinskom hokejovom centre sa čakala slušná návšteva, zápas sa ale nakoniec nekonal. Komu budú prisúdené body je aktuálne nejasné, isté však je, že včera prehral hokej.

Zápas medzi Martinom a Žilinou nebol odohratý z dôvodu nedostatočného kamerového systému, ktorý je na hokejovom štadióne v Turci. Vzhľadom na to, že do konca súťaže ostáva len pár kôl a program je poriadne nahustený, reálne hrozí, že duel bude rozhodnutý za zeleným stolom a bude skontumovaný v prospech Vlkov spod Dubňa.

Kamerový systém v Martine nedokázal rozpoznať tváre ľudí, čo následne viedlo bezpečnostného analytika k tomu, aby zamedzil odohraniu rizikového zápasu. Paradoxom je, že stretnutie by nakoniec rizikové nebolo, fanatici zo Žiliny sa totiž k úhlavnému rivalovi nechystali. Rozhodnutie kompetentných ich prekvapilo.  „Gratulujeme polícii, médiám a funkcionárom oboch hokejových klubov, ako rýchlo dokázali zničiť najlepšie hokejové derby na Slovensku! Stačilo im na to iba niečo vyše mesiaca,“ píše sa vo vyjadrení Ultras Žilina na sociálnej sieti Facebook.

Martinskí fanúšikovia boli z rozhodnutia neodohrať derby zdrvení a frustrovaní. „DERBY je pre nás fanatikov sviatok. Je to deň, kde už ráno v žilách fanatikov prúdi adrenalín a všetci netrpezlivo čakajú plné tribúny. Bandy sa na DERBY pripravujú týždne, niekedy mesiace. Choreografie, transparenty, nové chorály, obrovské mobilizácie. Jedným rozhodnutím je všetka snaha a radosť preč,“ vyjadrilo sa zoskupenie Martin- Juh taktiež prostredníctvom Facebooku.

Predseda martinského fanklubu Ľubomír Kopka videl celú vec jednoznačne. „Piatok 3.marec sa do kroniky martinského hokeja zapíše čiernymi písmenami. To, čo sa tento deň udialo, nemá obdobu v civilizovanej spoločnosti. Direktívny zákaz odohratia hokejového zápasu zo strany polície SR bude ešte dlho vyvolávať rôzne diskusie a špekulácie.“

Predseda spoločnosti Pro Hokej, ktorá má pod palcom najvyššiu súťaž, Richard Lintner včera prehlásil, že kompetentní získavajú všetky dôležité informácie, na základe ktorých dospejú ku konečnému názoru. Kamerové systémy, ktoré sú na väčšine slovenských štadiónov nevyhovujúce neboli témou na riešenie počas celého ročníka, preto sa krok k neodohraniu očakávaného derby javí byť veľmi necitlivý.

Martinčania sú rozhorčení a niet sa im čo čudovať. Krátko pred koncom sezóny, keď potrebujú dôležité body do tabuľky im reálne hrozí kontumácia. Prípadná dohrávka so Žilinou sa totiž bude do kalendára Tipsport ligy vtesnávať iba veľmi ťažko.