Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (11.6.2011)

sobota, 11. jún 2011 18:09 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (11.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (11.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Bébé do Turecka

Začíname v kádri úradujúceho šampióna Premier League. Z Old Traffordu sa „sťahuje“ portugalský reprezentant Bébé. Jeho cesta vedie to Turecka, kde bude obliekať dres Besiktasu Istanbul, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Filip Hološko. 20-ročný útočník bude v Istanbule zatiaľ iba hosťovať, no v jeho zmluve je vraj aj prípadná opcia na riadny prestup.
Bébé prišiel do Anglicka pred začiatkom uplynulej sezóny z Vitória de Guimarães, za ktorú však neodohral ani jeden zápas.

Swansea loví v Španielsku

Aj nasledujúca správa sa k nám „zatúlala“ z Britských ostrovov. Nováčik Premier League pre sezónu 2011/2012 Swansea City by vraj chcel priviesť do svojho kádra Marcosa Sennu zo španielskej „žltej ponorky“. Rodený Brazílčan reprezentujúci Španielsko pôsobí vo Villarreale od roku 2002, keď tam prišiel za 600 000 eur z Sao Caetano. Dnes by sa jeho trhová hodnota mala pohybovať na hranici 3 miliónov eur.

Silvestre do Livepoolu

Posilňuje sa aj FC Liverpool. Po získaní Hendersona si predstavitelia klubu našli ďalšiu posilu a tou by sa mal vraj stať Matias Silvestre z Catanie. Argentínčan prišiel do Serie A v roku 2008 z Boca Juniors  a v Taliansku podáva vynikajúce výkony, ktoré si všimli aj skauti Kenyho Dalgisha. Trhová hodnota 26-ročného obrancu by mala byť okolo 2,2 miliónov eur.

Lukaku zatiaľ zostáva

Posledná dnešná správa sa týka výnimočného talentu belgickej ligy Romelu Lukaku, ktorý zatiaľ zostáva v Anderlechte.  Ako potvrdil jeho agent 18-ročný Belgičan začne prípravu na novú sezónu v Bruseli. Ako jeden z hlavných dôvodov stroskotania prestupu do FC Chelsea agent mladého zakončovateľa uviedol nevyriešenú trénerskú otázku na Stamford Bridge. Lukaku, ktorý môže stále reprezentovať svoju krajinu aj v kvalifikácií na ME do 19 rokov nastrieľal v uplynulej sezóne neuveriteľných 20 gólov.