Main Content

Real Madrid vtesnil do hosťovania Odegaarda absurdnú klauzulu

piatok, 3. marec 2017 13:18 | Autor: Jakub Vaverka

Martin Odegaard
Martin Odegaard | zdroj: © TASR

Talentovaný nórsky mladík Martin Odegaard sa nedokázal presadiť v Reale Madrid a momentálne je na hosťovaní v holandskom Heerenveene. Biely Balet do dohody s celkom z Eredivisie vtesnal naozaj netradičnú klauzulu.

Odegaard podpísal s Realom Madrid kontrakt v januári 2015, keď do Španielska prichádzal ako zázračný mladík z nórskeho Strømsgodsetu. V prvom tíme Bieleho baletu sa však nedokázal adaptovať a nevynikal ani v rezervnom mužstve. Dnes už 18-ročný mladík preto zvolil variantu odchodu na hosťovanie, kde by mal nabrať nové skúsenosti s profesionálnym futbalom. Zamieril preto do Heerenveenu s cieľom nabrať potrebnú sebaistotu a hernú prax.

Ani v tomto klube sa mu však zatiaľ nedarí podľa predstáv. Niektoré zdroje tvrdia, že kouč Heerenveenu Jurgen Streppel dáva Odegaardovi až príliš veľa šancí, vzhľadom na to, že jeho výkony nepatria medzi najpresvedčivejšie. Údajne mladíkovi prispôsobuje taktiku a dáva mu až príliš veľa voľnosti.

Denník El Confidencial prišiel so zaujímavou informáciou, podľa ktorej sa nejedná zo strany holandského klubu o žiadnu formu rodinkárstva. „Odegaard musí zasiahnuť do každého jedného zápasu, aj keby len na jednu minútu. Inak musí holandský klub zaplatiť Los Blancos čiastku vo výške 40 000 eur,“ píše sa v originálnom znení článku.

Heerenveen teda získal z Realu Madrid talentovaného mladého hráča, no s Merengues uzavrel veľmi nevýhodnú dohodu, pretože aj keby Martin Odegaard nemal formu a podával podpriemerné výkony, musí si zahrať v každom súťažnom zápase. V opačnom prípade prídu na rad finančné sankcie zo strany španielskeho giganta.