Main Content

Liverpool stráca body, Klopp sa bojí o svoje miesto

štvrtok, 2. marec 2017 11:21 | Autor: Jakub Vaverka

Liverpool stráca body, Klopp sa bojí o svoje miesto
Liverpool stráca body, Klopp sa bojí o svoje miesto | zdroj: © TASR

Liverpool v pondelkovej dohrávke Premier League prekvapivo prehral na pôde Leicestru City 1:3 a boj o európske poháre si značne skomplikoval. Nečudo, že nemecký tréner Jurgen Klopp sa začína obávať o svoju prácu.

Liverpool v pondelok neodohral dobrý zápas, Leicester, ktorý prišiel pred pár dňami o trénera sa na The Reds dobre pripravil a zaslúžene vyhral. Červení cez víkend hostia Arsenal a ďalšiu stratu bodov si už dovoliť nemôžu. Na vedúcu Chelsea strácajú aktuálne priepastných štrnásť bodov.

Po ďalšej prehre si kouč Jurgen Klopp uvedomuje, že Liverpool nehrá iba o body do tabuľky, no hráči taktiež hrajú o svoju aj jeho budúcnosť. „Situácia je vážna. Hráme o svoju budúcnosť, vrátane tej mojej. Súdia nás každý deň, hlavne, keď máme na programe zápas. Samozrejme, môžeme to ovplyvniť našimi výkonmi,“ priniesol Nemcove slová portál Goal.com.

Bývalý kormidelník Borussie Dortmund sa snaží zobrať zodpovednosť aj tlak médií na svoje plecia. „Cítim maximálnu zodpovednosť, pretože manažérom som ja. Hovorím o „nás“ nie o „nich“, pretože verím, že som v tom celom spolu s hráčmi spoločne.“

Liverpool v tejto sezóne neprehral ani jeden duel s priamym konkurentom o titul. The Reds neťahali za kratší koniec povrazu proti Chelsea, Arsenalu či Manchestru United. Červení však prehrávajú duely s papierovými outsidermi. Spomenúť možno zaváhania v Burnley, Hulle, Leicestri či Bournemouthe.