Main Content

Buffon o Ranieriho vyhodení: Je ťažké pochopiť, prečo sa to stalo

štvrtok, 2. marec 2017 11:22 | Autor: Jakub Vaverka

Buffon o Ranieriho vyhodení: Je ťažké pochopiť, prečo sa to stalo
Buffon o Ranieriho vyhodení: Je ťažké pochopiť, prečo sa to stalo | zdroj: © TASR

Talianska futbalová ikona Gianluigi Buffon neskrýva veľký obdiv k svojmu krajanovi Claudiovi Ranierimu, ktorý bol počas minulého týždňa prepustený z Leicestru City. Brankársku jednotku Juventusu Turín to chladného nenechalo.

K odchodu Claudia Ranieriho z tímu úradujúcich anglických majstrov sa vyjadrilo veľké množstvo futbalových osobností, napríklad kouč Manchestru United José Mourinho, bývalý anglický reprezentant Gary Lineker či kormidelník Liverpoolu Jurgen Klopp. Teraz sa k nim pridal aj Gianluigi Buffon.

„Je ťažké pochopiť, prečo sa to stalo. Som si istý, že tomuto rozhodnutiu vo svete futbalu nikto nerozumie. To, čo Claudio Ranieri dokázal nebol iba veľký príbeh v Premier League. Zarezonovalo to v celom futbalovom svete,“myslí si kapitán talianskeho šampióna.

Ranieri po odchode z Anglicka momentálne bez práce, Buffon verí, že tento stav nebude platiť dlho. „Chovám k nemu obrovský rešpekt a obdiv za to, čo v Leicestri City dokázal. Som si istý, že zoznam klubov, ktoré sa budú zaujímať o jeho služby nebude krátky. Podľa mňa sa Claudio Ranieri v najbližších dňoch, keď sa situácia upokojí, v pokoji rozhodne, čo bude pre jeho ďalšiu kariéru najlepšie.“

Gianluigi Buffon, ktorého slová prebral denník Daily Mirror však nie je naivný, uvedomuje si, že futbal je biznis. „Samozrejme, vo futbalovom priemysle sú najdôležitejšie výsledky. To, čo sa mu podarilo minulú sezónu bola jedna z najúžasnejších vecí, aké som videl vo futbale.“