Main Content

Bastian Schweinsteiger zabránil samovražde rozhodcu

štvrtok, 2. marec 2017 12:00 | Autor: Jakub Vaverka

Bastian Schweinsteiger zabránil samovražde rozhodcu
Bastian Schweinsteiger zabránil samovražde rozhodcu | zdroj: © TASR

Bývalý futbalový rozhodca Babak Rafati rozpovedal neuveriteľný príbeh o tom, ako mu nemecký stredopoliar Bastian Schweinsteiger pomohol k záchrane ľudského života.

Depresia je komplikovaný psychický stav, ktorý sa nevyhýba ani športovcom či ľuďom pohybujúcim sa v tomto odvetví. Nemecký futbal nie tak dávno zaznamenal tragický koniec brankára Roberta Enkeho, ktorý v 32 rokoch spáchal samovraždu. Podobný osud mohol čakať aj na dnes už bývalého rozhocu Babaka Rafatiho.

46- ročný muž prezradil, že ak by počas najťažších chvíľ svojho života nedostal list od vtedajšieho hráča Bayernu Mníchov Bastiana Schweinsteigera, dnes by už medzi živými nebol. „Prebudil som sa v nemocnici a moja prvá myšlienka bola na to, ako to skúsim nabudúce. Ako sa pokúsim zabiť a uspejem,“ prináša jeho vyjadrenia futbalový portál The Sport Bible.

„Bol som šikanovaný 18 mesiacov. Ľudia sa ma chceli zbaviť preto, že som hovoril pravdu. Odkedy som sa pokúsil zabiť, nikto z futbalovej asociácie v Nemecku nebol so mnou v kontakte. Potom mi napísal Bastian Schweinsteiger. Jeho list všetko zmenil. Za jeho správou nebol žiaden skrytý motív, vedel totiž, že po tom incidente nebudem už viac futbalovým rozhodcom,“ prezrádza výraznejšie detaily Rafati.

Rafati následne povedal, čo mu dnes už hráč Manchestru United napísal. „Pán Rafati, ľudia často robia vo svojom živote chyby. Jednoducho sa však musíme vrátiť späť k normálnemu fungovaniu. Prajem vám len to najlepšie.“

Bývalý ligový rozhodca, ktorý mal značné psychické problémy ex-nemeckému reprezentantovi vďačí za podporu. „Bolo to od neho neuveriteľné ľudské gesto. Depresia je vo futbale stále veľkým tabu. Odvtedy pracujem ako mentálny tréner pre bundesligových hráčov. Môžem vylúčiť to, že sa pokúsim zabiť opäť. Viem, že to bolo šialené. Život je ale príliš nádherný na to, aby bol zničený.“