Main Content

16-ročný slovenský talent na lane Manchestru United!

streda, 1. marec 2017 12:30 | Autor: Jakub Vaverka

16-ročný slovenský talent na lane Manchestru United!
16-ročný slovenský talent na lane Manchestru United! | zdroj: Instagram

Slovensko je malá futbalová krajina, v ktorej však nie je núdza o veľké talenty. Potvrdzuje to aj interes slávneho Manchestru United o iba 16- ročného mladíka z Bardejova, ktorý by sa mal sťahovať do červenej časti Manchestru.

Lokálny plátok Manchester Evening News, ktorý vždy disponuje kvalitnými informáciami o manchesterských celkoch informoval, že United pracujú na príchode 16- ročného Martina Murcka, aktuálne hráča Partizánu Bardejov.

Špekuláciám pridal aj samotný Murcko, ktorý na svojom profile na sociálnej sieti Instagram zverejnil fotografiu z tréningového centra Red Devils v Carringtone. Na snímke pózuje s EFL Cupom, ktorí Diabli vyhrali v nedeľu v dueli proti Southamptonu (3:2).

Murcko na seba upozornil v drese slovenského výberu do 17 rokov, keď v dueli proti Severnému Írsku pomohol troma presnými zásahmi k triumfu 4:3. Manchester Evening News tvrdí, že Red Devils sa slovenský talent snažia získať do svojej akadémie. Vidia v ňom značný potenciál.

V týchto dňoch by mal byť kmeňový hráč Partizánu Bardejov v Manchestri United na skúške.  United nedávno angažovali nového skauta z Poľska, ktorý má pod palcom prospekty zo strednej a východnej Európy. Murcko by sa mohol stať prvým výraznejším produktom jeho práce. Dodajme, že Murcko hrá na pozícii stredopoliara a narodil sa 19.septembra 2000.