Main Content

Ovplyvňuje Lionel Messi prestupovú politiku FC Barcelona?

streda, 1. marec 2017 10:08 | Autor: Jakub Vaverka

Ovplyvňuje Lionel Messi prestupovú politiku FC Barcelona?
Ovplyvňuje Lionel Messi prestupovú politiku FC Barcelona? | zdroj: © TASR

Lionel Messi je bez väčších pochýb najväčšou hviezdou FC Barcelona. Pre klub nie je dôležitý iba po futbalovej stránke, ale taktiež ide o veľkú osobnosť. Najnovšie sa však objavili informácie, že La Pulga svoje postavenie na Camp Nou tak trochu zneužíva.

Anglický denník The Express odvolávaný na správy so Španielska prišiel s informáciou, podľa ktorej sa vraj rodák z argentínskeho mesta Rosario snaží ovplyvniť prestupovú politiku úradujúceho šampióna Primera División. Konkrétne by sa malo jednať o budúcnosť španielskeho kanoniera Paca Alcacera. Messi chce, aby v lete odišiel.

„Alcacer bol kúpený v lete z Valencie a mal byť rivalom Luisa Suareza o miesto v základnej zostave. Jeho prvá sezóna v Katalánsku je však komplikovaná a nedarí sa mu. Barcelona plánuje jeho letný odchod. Klubových šéfov ovplyvňuje Lionel Messi, ktorý si želá, aby Alcacer Barcelonu opustil,“ píše sa v článku anglických novinárov.

Päťnásobný najlepší futbalista na svete, ktorý cez víkend rozhodol megašláger medzi Barcelonou a Atléticom (2:1) si vraj želá návrat Munira El Haddadiho. „Messi chce, aby sa Munir vrátil, vidí v ňom väčší potenciál. S neistou budúcnosťou Luisa Enriqueho v Katalánsku je neurčitá aj budúcnosť Paca Alcacera.“

Vedenie FC Barcelona ani samotný futbalista informácie, ktoré následne prebrali aj 90min.com či Don Balón, nekomentovali.  Ak by sa naozaj ukázalo, že najväčšia hviezda Blaugranas oroduje za to, aby klub predal mladého španielskeho reprezentanta, pohode na Camp Nou by to rozhodne nepridalo.