Main Content

Chelsea môže v lete rozpútať prestupové peklo

pondelok, 27. február 2017 10:43 | Autor: Timotej Gašper

Chelsea môže v lete rozpútať prestupové peklo
Chelsea môže v lete rozpútať prestupové peklo | zdroj: © TASR

Portál talkSPORT.com prišiel so správou, podľa ktorej londýnska Chelsea FC plánuje v lete napriek aktuálnej skvelej forme dosť výrazne obmeniť svoj káder. Odchody do Číny a Talianska či nové posily zo Španielska, to všetko sa na Stamford Bridge môže udiať už o pár mesiacov.

Chelsea síce v prebiehajúcej sezóne nefiguruje v žiadnom z európskych pohárov, no ich forma v náročnej Premier League je viac než famózna. Nový tréner Antonio Conte prišiel s hernou filozofiou, ktorá funguje ako švajčiarske hodinky a CFC aktuálne drží na vrchole tabuľky s až 10 bodovým náskokom na druhý Tottenham.

Zdá sa, že v zostave nie je nič, čo by sa potrebovalo zmeniť, no anglické média sa aj tak pustili do predpokladov, ako by mohlo v tíme Antonia Conteho vyrezať prestupové leto.

V bránke má neohrozenú pozíciu Thibaut Courtois, ktorý aj vďaka kvalitnej defenzíve pustil v 26 kolách za svoj chrbát len 19 gólov a až 13 krát si udržal čisté konto. Neisté je to ale s brankárom číslo 2, Asmirom Begovičom. Bosniak nechytá tak často, ako by chcel a preto je otázne, či v lete nepožiada klub o uvoľnenie, hoci Cheslea je s jeho službami spokojná.

Obranná rada pracuje v zložení Cahill-Luiz-Azpilicueta kvalitne, na lavičke po zranení čaká francúzsky tank Kurt Zouma a z hosťovania sa má vrátiť vysoko hodnotený mladý Dán Andreas Christensen, čo ale Contemu podľa portálu talkSPORT aj tak nestačí. V hľadáčiku sa objavil známy argentínsky stopér Matteo Musacchio a Stefan De Vrij z Lazia Rím. Conte sa ale taktiež neplánuje vzdať sna o opätovnej spolupráci s jedným z najlepších obrancov sveta, Leonardnom Bonuccim.

V rozostavení 3-4-3 chce Conte skvalitniť najmä posty krajných záložníkov. Tzv. wing backov aktuálne háji dvojica Victor Moses a Marcos Alonso, no vraví sa o možných posilách práve na tento post, pričom stredobodom majú byť Ghoulam a Hysaj z Neapola, no povráva sa aj o Aleixovi Vidalovi z FC Barcelona a Seadovi Kolašinacovi zo Schalke 04. Na šancu okrem toho čaká aj Holanďan Aké.

Motorom aj mozgom hry je stred zálohy a nezničiteľný N´Golo Kanté, ktorému asistuje rotujúca dvojica Matič/Fabregas. Z týchto hráčov ma neistú budúcnosť najmä Fabregas, ktorý nehrá pravidelne a enormný záujem oň prejavilo viacero klubov na čele s AC Miláno. Naopak s prestupom do Chelsea sa čoraz viac spája Casemiro z Realu Madrid a tiež len 20-ročný hviezdny hráč Atalanty, Franck Kessié, ktorý by podľa svojich vyjadrení ponuky od Chelsea neodmietol.

Ak sa napokon stane neočakávaný zvrat, najviac utrpí samotná ofenzíva Chelsea. Klub oficiálne potvrdil, že v zime odmietol lukratívnu ponuku na predaj Diega Costu, za ktorého núkal čínsky Tianjin Quanjian až 90 miliónov libier. Čínske kluby sa ale neplánujú vzdať a podľa médií sa v lete opäť pokúsia zlákať španielskeho útočníka, ktorý strelil v aktuálnej sezóne už 16 ligových gólov.

Hazarda stále láka Real Madrid, no na odchod v lete 2017 to nevyzerá a zotrvanie na Stamford Bridge by malo platiť aj pre Pedra s Willianom, no pre každý prípad Chelsea sleduje situáciu okolo Taliana Andreu Belottiho, ktorý prežíva skvelú formu v FC Turín a spomínajú sa aj mená James Rodriguez Isco.

Do otvorenia prestupového okna ešte ostáva veľa času, no už teraz je isté, že to bude veľmi zaujímavé nielen z pohľadu Chelsea FC.f