Main Content

Juan Mata sa vyjadril k svojej budúcnosti v Manchestri United

pondelok, 27. február 2017 10:41 | Autor: Timotej Gašper

Juan Mata sa vyjadril k svojej budúcnosti v Manchestri United
Juan Mata sa vyjadril k svojej budúcnosti v Manchestri United | zdroj: © TASR

Španielsky záložník Juan Mata bol v poslednej dobe spájaný s odchodom z Manchestru United. V nedávnom rozhovore pre britský The Sun ale konečne objasnil svoju aktuálnu situáciu a tiež sa vyjadril k plánom do budúcnosti.

Juan Manuel Mata sa do Premier League dostal ešte v roku 2011, kedy prestupoval z Valencie do Chelsea. V kádri „The Blues“ odohral 135 zápasov, vyhral Ligu majstrov a vypracoval sa na jedného z najlepších hráčov na svojom poste.

Neskôr sa ale ku kormidlu Chelsea dostal Jose Mourinho a to vraj vo veľkej miere zapríčinilo Matov odchod zo Stamford Bridge. V januári 2014 sa tak víťaz MS z roku 2010 za necelých 45 miliónov eur sťahoval z Londýna do Manchestru, kde ho získal United.

Mata sa však pripojil k „Červeným diablom“ v tej najmenej vhodnej dobe, kedy sa klub nedokázal spamätať z odchodu Sira Alexa Fergusona a stagnujúce výsledky pripravili o miesto najprv Davida Moyesa a pred aktuálnou sezónou aj Louisa van Gaala. Na lavičku sa tak posadil Mourinho a očakávalo sa, že Mata sa bude znova sťahovať.

„Nepredám Juana, pretože je pre moju hernú filozofiu dôležitý,“ povedal začiatkom septembra 2016 portugalský tréner. Výsledky sa ale zlepšovali veľmi pomaly a Mata stále nebol vyťažovaný podľa jeho predstáv, čo v januári rozbehlo ďalšiu vlnu špekulácií o jeho odchode z Old Trafford.

„Môj kontrakt má platnosť ešte takmer 2 roky a ja tu chcem ostať ešte oveľa dlhšie,“ cituje jeho slová portál goal.com. V nedávnom rozhovore Juan vyvrátil špekulácie a tiež potvrdil, že sa v Manchestri cíti dobre. „Som tu šťastný! Za poslednú dobu sa nám podarilo vyhrať FA Cup aj Community Shield a teraz máme veľkú šancu získať aj ďalšie trofeje.“

Mata sa nemýlil, keďže v nedeľu 26.februára pridal po výhre nad Southamptonom do zbierky aj triumf z anglického EFL Cupu.

Motor hry červených diablov tiež nezabudol vyjadriť úctu verným fanúšikom „Red Devils“: „Fanúšikovia sú úžasní a držia pri nás aj v zlých momentoch a som naozaj zvedavý čo by to bolo, ak by sa nám v blízkej budúcnosti podarilo vyhrať Premier League či Ligu majstrov!“

Kontrakt sa 28-ročnému španielskemu reprezentantovi skončí v lete 2018 a keďže samotný hráč plánuje v United zotrvať, otázka jeho budúcnosti ostáva už len na vedení klubu.