Main Content

Duda hovorí o najhoršom období jeho kariéry, ktorému by mal byť koniec!

sobota, 25. február 2017 11:01 | Autor: Filip Chudý

 Duda hovorí o najhoršom období jeho kariéry, ktorému by mal byť koniec!
Duda hovorí o najhoršom období jeho kariéry, ktorému by mal byť koniec! | zdroj: © TASR

Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda prezradil, že zažil najhoršie obdobie v kariére, ale už sa pozerá smerom dopredu, pričom dnešok je jeho veľkým dňom.

Z Nemecka prichádzali na Slovensko už od leta v spojitosti s Ondrejom Dudom väčšinou zlé správy, ktoré hovorili o tom, že zrejme vynechá celú jeseň a v novom drese Herthy Berlín sa prvýkrát predstaví až na jar. Tie sa nakoniec ukázali ako pravdivé, hoci občas aspoň zablikala nádej, že by sa mohol vrátiť už počas prvej časti sezóny a v nej pomôcť aj reprezentácii.

Tréner Ján Kozák Dudu dokonca nominoval aj na novembrové zápasy s Litvou a Rakúskom, no Hertha nakoniec nomináciu pre zdravotný stav hráča zrušila. No dlhodobému zraneniu v oblasti kolena, ktoré trvalo sedem mesiacov, je v prípade Dudu zrejme koniec, keďže už aj opatrne sa správajúca Hertha urobila významný krok a nášho reprezentanta prvýkrát nominovala na zápas. V sobotu o 18:30 proti Frankfurtu bude Berlínčanom tradične k dispozícii aj Peter Pekarík, ktorý sa tiež nachádza v 18-člennej nominácii klubu z hlavného mesta Nemecka.

„Bolo to najhoršie obdobie mojej kariéry. Zranenie bolo komplikované, niekedy to bolí, niekedy nie, no už sa cítim pripravený. Na začiatku som bol po tréningových jednotkách veľmi  unavený a všetko ma bolelo, ale zvykol som si na to. Cítim sa naozaj dobre. Znamenalo by to pre mňa veľa, ak by som konečne mohol nasať atmosféru na štadióne nielen z tribúny,“ povedal pre klubový web Ondrej Duda.

Tréner Herthy Pal Dardai naznačil, že Duda proti Frankfurtu nebude hrať od začiatku, ale jeho štart počas stretnutia nevylúčil. „Je možné, že budeme potrebovať niekoho, kto v závere zápasu dá dobrú prihrávku alebo sám môže dať gól. Sme presvedčení, že má kvality, ktoré nám môžu pomôcť,“ uviedol pre oficiálnu stránku klubu Herthy jej tréner.