Main Content

Ohlasy na vyhadzov Ranieriho: Futbalové osobnosti sú pobúrené, hovoria o hanbe a nespravodlivosti!

piatok, 24. február 2017 12:53 | Autor: Timotej Gašper

Ohlasy na vyhadzov Ranieriho: Futbalové osobnosti sú pobúrené, hovoria o hanbe a nespravodlivosti!
Ohlasy na vyhadzov Ranieriho: Futbalové osobnosti sú pobúrené, hovoria o hanbe a nespravodlivosti! | zdroj: © TASR

Taliansky tréner doviedol Leicester City v minulej sezóne k senzačnému titulu v Premier League, no počas včerajšieho dňa dostal výpoveď, ktorá šokovala takmer každého. Prečítajte si zaujímavé ohlasy futbalových osobností na Ranieriho situáciu.

Taliansky tréner sa kádru „The Foxes“ ujal v lete 2015 ako jeden  z najskúsenejších koučov v Európe. Bývalý tréner Chelsea, Monaka, Fiorentiny, Interu či Atlética Madrid si v nevšímanom Leicestri pomaly vytvoril silný káder, ktorému naordinoval víťaznú mentalitu a údernú hernú filozofiu.

V minulej sezóne boli senzačné výkony Líšok najskôr brané ako náhodné, no Ranieriho muži sa držali celý čas na vrchole a napokon sa ich spanilá jazda premenila na premiérový titul v najvyššej anglickej súťaži. Claudio bol v klube za hrdinu a očakávalo sa, že počas aktuálne sezóny ostane Leicester na vyšších priečkach, no opak sa stal skutočnosťou.

Po 25.kole sú Líšky na nelichotivom 17.mieste a len jediný bod ich delí od zostupových vôd, čo bol zdá sa hlavný dôvod pre prepustenie 65-ročného kouča, ktorý ale odchádza ako hrdina a dokonca za podpory viacerých známych futbalových osobností.

Anglický velikán a bývala hviezda Leicestru či Barcelony, Gary Lineker, sa na Twitteri vyjadril: „Po tom všetkom čo Claudio urobil pre Leicester dostal výpoveď? To je absolútne nevysvetliteľné, nespravodlivé a neodpustiteľné!“

Legenda Manchestru United, Phil Neville: „Vyhodili Ranieriho? Čo do pekla?“

Bývalá hviezda Crystal Palace a Arsenalu, Ian Wright: „Ranieri skončil?! To sú nešťastné správy! Ak by som bol hráčom Leicestru, nechcem si ani predstaviť, ako by som sa aktuálne cítil.“

Michael Owen, legenda anglického futbalu: „Dnes som stratil lásku k tejto nádhernej hre! Fanúšikovia a hráči Leicestru boli podrazení a sú isto sklamaní. Je to totálna hanba! #Ranieri!

Rozhorčených vyjadrení je samozrejme plný internet, no zo známych osobností to trefne napísal hlavne tréner Manchestru United, Jose Mourinho: „Majster Anglicka a ocenený ako najlepší tréner za rok 2016, napriek tomu vyhodený! Toto je novodobý futbal. Claudio hlavne ostaň v pohode, priateľ môj! Nikto a nikdy nezmaže históriu, ktorú si napísal! Držím palce!“