Main Content

Juan Mata o kritike Pogbu: Ľudia strácajú kontakt s realitou

piatok, 24. február 2017 12:17 | Autor: Jakub Vaverka

Juan Mata o kritike Pogbu: Ľudia strácajú kontakt s realitou
Juan Mata o kritike Pogbu: Ľudia strácajú kontakt s realitou | zdroj: © TASR

Španielsky stredopoliar Juan Mata v interview pre televíziu BBC hovoril o tlaku, ktorý je kladený na jeho spoluhráča Paula Pogbu. Francúzsky reprezentant je najdrahším futbalistom na svete, to je bremeno, ktoré so sebou bude niesť minimálne do leta.

Paul Pogba prestúpil v letnom prestupovom období z Juventusu Turín do Manchestru United za 105 miliónov eur. Išlo o najvyššiu prestupovú čiastku v histórii. Výkony francúzskeho stredopoliara sú vo veľkom hodnotené práve na základe tejto astronomickej sumy.

„Viem si predstaviť, že to nie je jednoduché. Keď je za hráča zaplatená vysoká čiastka, očakávania sú obrovské. Ľudia ale niekedy strácajú dotyk s realitou,“ myslí si španielsky záložník Juan Mata, ktorého slová priniesla televízia BBC.

Mata tvrdí, že aj najväčšie futbalové hviezdy sú len ľudia. „Nie sme stroje. Iba Lionel Messi a Cristiano Ronaldo sú hráčmi, ktorí dokážu dávať góly v každom zápase. Taký nie je nikto ďalší.“

Paul Pogba bol v úvode svojho pôsobenia na Old Trafford prudko kritizovaný, jeho pozícia v Premier League je už však pevnejšia a taktiež kritika fanúšikov je značne nižšia ako v úvode nového ročníka.

Manchester United čaká v nedeľu finále ligového pohára proti Southamptonu, s ktorým sa stretnú v súboji o prvú trofej v tomto ročníku. Pogba a Mata by mali patriť medzi najväčšie opory tímu Josého Mourinha.