Main Content

Odíde supertalent Dembele z Celticu? Prehovoril jeho agent

piatok, 24. február 2017 12:20 | Autor: Jakub Vaverka

Odíde supertalent Dembele z Celticu? Prehovoril jeho agent
Odíde supertalent Dembele z Celticu? Prehovoril jeho agent | zdroj: © TASR

Moussa Dembele zo Celticu Glasgow patrí medzi najžiadanejších futbalistov na prestupovom trhu. V zime bol na spadnutie jeho prestup do Chelsea, avšak šikovný mladík sa rozhodol ostať v najpopulárnejšom škótskom meste. Aké budú jeho ďalšie kroky?

20-ročný francúzsky rodák odohral v prebiehajúcom ročníku 41 zápasov, v ktorých sa do čierneho trafil 27-krát. Dembele ťahá svojimi gólmi Celtic k majstrovskému titulu, do streleckej listiny sa dokázal zapísať aj v prestížnej Lige majstrov.

V januárovom prestupovom období sa o jeho služby zaujímalo niekoľko veľkoklubov. Spomínali sa Bayern Mníchov, manchesterské celky a hlavne londýnska Chelsea. Dembele sa ale v posledný deň transferového okna rozhodol zotrvať v zelenobielom drese.

„Moussa nemá žiaden stres. Podpísal so Celticom štvorročný kontrakt a má v hlave, že v Škótsku počas tohto obdobia ostane. Ak má odísť, stane sa to v správnom čase. Moussa ale o prestupe neuvažuje,“ hovorí hráčov agent Mamadi Fofana, ktorého slová priniesla televízia  ESPN.

Dembeleho agent pripustil, že ohľadom v súvislosti s jeho klientom sa hovorí o záujme veľkoklubov. „V januári sa špekulovalo o jeho odchode. Keď sa mu však bude dariť, vždy sa bude špekulovať. Pre nás je dôležité sa sústrediť na iné veci. Moussa to nerieši, nedotýka sa ho to. Budúcnosť neexistuje, minulosť je za nami. Celé je to tom žiť v prítomnosti.“

Fofana dodal, že momentálne neexistuje reálny dôvod na to, aby Moussa Dembele počas najbližšieho roka zmenil dres. „Ak sa Celtic rozhodne predať Moussu, bude to na základe vzájomnej dohode medzi všetkými stranami. Momentálne neprebieha žiadna diskusia o tom, že by mal Moussa opustiť Celtic toto leto alebo v januári.“