Main Content

Prečo Lionel Messi nikdy neprestúpil do Realu Madrid? Príležitosti na to boli hneď 3!

štvrtok, 23. február 2017 12:48 | Autor: Jakub Vaverka

Prečo Lionel Messi nikdy neprestúpil do Realu Madrid? Príležitosti na to boli hneď 3!
Prečo Lionel Messi nikdy neprestúpil do Realu Madrid? Príležitosti na to boli hneď 3! | zdroj: © TASR

Predstaviť si argentínskeho útočníka v drese Realu Madrid sa zdá byť aktuálne priam nereálne. Biely Balet sa však počas Messiho kariéry pokúšal získať najväčšiu hviezdu Barcelony dovedna trikrát. Ani raz to však nevyšlo. Aký bol dôvod?

Barcelona má Messiho, Real Madrid má Ronalda. Dvaja najlepší futbalisti posledných rokov sú v kádroch nezmieriteľných španielskych rivalov. Zaujímavosťou je, že vedenie Bieleho Baletu sa snažilo Lea Messiho v minulosti získať hneď niekoľkokrát. Barcelona ale Argentínčana k najväčšiemu konkurentovi nepustila.

Denník ​El Confidencial uvádza, že k prvému pokusu prišlo v čase, keď talentový Leo chodil do barcelonskej akadémie La Masia. Namiesto získania budúceho najlepšieho hráča na svete sa však prezident Realu Florentino Perez rozhodol angažovať vtedajšie superstar Luisa Figa Zinedina Zidanea.

Druhý pokus Real Madrid zaznamenal v roku 2008. Florentino Perez sa vrátil na post klubového prezidenta, keď vo voľbách zdolal Ramóna Calderóna. Rozhodol sa, že vybuduje nových Galácticos. Prvým dielom do jeho skladačky mal byť práve Messi, ale Barcelona ho predať odmietla. Namiesto Argentínčana Merengues získali postupne Brazílčana Kaká a v roku 2009 hviezdneho Cristiana Ronalda.

Tretia madridská snaha o najkontroverznejší transfer v poslednej dekáde mala prebehnúť podľa El Confidencial v uplynulých mesiacoch. Florentino Perez bol pripravený Barcelone zaplatiť 212 miliónov libier a Messimu ponúknuť ročný plat na úrovni 21 miliónov libier. Ani tento pokus Realu Madrid získať najväčšiemu hviezdu svojho rivala však neskončil úspechom.

Perez chcel vyťažiť z faktov, že Messi údajne už nie je v Katalánsku tak šťastný ako pred niekoľkými rokmi, pričom sa stále nedohodol s Barcelonou na novom kontrakte. Vedenie Blaugranas však s Merengues ani len nerokovalo.