Main Content

Cehlárikov agent kritizuje slovenský hokej: Slovensko má talentovaných hráčov, ale ...

streda, 22. február 2017 10:53 | Autor: Dávid Lech

Cehlárikov agent kritizuje slovenský hokej: Slovensko má talentovaných hráčov, ale ...
Cehlárikov agent kritizuje slovenský hokej: Slovensko má talentovaných hráčov, ale ... | zdroj: © TASR

Švajčiarsky agent Petra Cehlárika vysvetlil, prečo Slovák zvolil hokejový rast vo Švédsku a nie doma. Veci v slovenskom hokeji pomenoval priamo a bez servítky.

Peter Cehlárik sa vďaka výborným výkonom v AHL na farme Bostonu Bruins v Providence dočkal prvej príležitosti v najlepšej hokejovej lige sveta. V drese „medveďov“ si odkrútil tri stretnutia, v ktorých zaznamenal dva body za asistencie.

Hokejový agent Louis Liesch zohral významnú rolu v hokejovom napredovaní slovenského útočníka, ktorého podľa všetkého čaká sľubná kariéra v NHL. 21-ročný Žilinčan od sezóny 2011/2012 hokejovo vyrastal vo Švédsku, kde sa vyprofiloval v jeden z najväčších slovenských hokejových talentov súčasnosti. „Výchova talentov je tam najlepšia na svete,“ prezradil hnonline.sk švajčiarsky agent.

Liesch zároveň tvrdí, že ak by Cehlárik ostal na Slovensku, na NHL by zrejme mohol zabudnúť: „Viete ako to je na Slovensku. Kompetentní ľudia v hokeji veria projektu reprezentačnej „dvadsiatky“ – ten je podľa nich najlepšou cestou do zámoria. Ale nikoho z tohto projektu nedraftovali do NHL. Nevidím tam žiadny progres na hráčoch, ktorí ho absolvovali. U vás je veľa korupcie a radšej by som o tom ďalej nehovoril,“ kritizuje projekt HK Orange 20, ktorý má v zuboch nejeden slovenský hokejový fanúšik.

Väčšina hráčov v spomínanej slovenskej „dvadsiatke“ sa len veľmi ťažko presadzuje v seniorskom hokeji a máloktorý hráč dosahuje kvalít popredných európskych hokejových líg. Ak naši hokejisti chcú uspieť v zahraničí, potrebujú omnoho lepšie podmienky na svoj rozvoj. „Slovensko má viacero talentovaných hráčov. Ale popravde, možno to teraz vyzerá tak, že Švédsko je najideálnejšia cesta, ako sa dostať do NHL. Ale je to veľmi náročné odísť v šestnástich rokoch z domova, deň čo deň na sebe pracovať a obetovať mnohé pre naplnenie svojich snov,“ hovorí o neľahkej ceste mladých hokejistov pre hnonline.sk hráčsky agent, ktorý je zároveň aj hokejovým skautom a má veľký prehľad o dianí v európskom hokeji.