Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (10.6.2011)

piatok, 10. jún 2011 19:05 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (10.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (10.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Clichy na Anfield

Začíname zaujímavou správou z anglických športových periodík. FC Liverpool je vraj pripravený predložiť ponuku 5 miliónov libier za ľavého obrancu Arsenalu Londýn Gaela Clichyho. 25-ročnému francúzskemu reprezentantovi budúce leto končí zmluva na Emirates Stadium a novú s klubom zo severu Londýna ešte nepodpísal.

Bendtner do Turecka

Ostávame v tíme Arsenalu, konkrétne u mladého zakončovateľa „The Gunners“ Nicklasa Bendtnera. Ten už niekoľko krát vyhlásil, že chce odísť z Arsenalu pre nedostatok herných príležitostí od trénera Wengera. Záujem o dánskeho reprezentanta prejavil turecký Besiktas. Trhová hodnota 23 ročného „snipera“ sa pohybuje okolo 9 miliónov eur.

Drogba a Miláno 

Ďalšiu dnešnú prestupovú “klebetu” priniesli talianske médiá. Podľa správ niekoľkých portálov z Apeninského polostrova sa v hľadáčiku majstra Serie A AC Miláno objavil hviezdny zakončovateľ FC Chelsea Didier Drogba. Ten má s „The Blues“ kontrakt znejúci až do konca sezóny 2011/2012, no o jeho odchode zo Stamford Bridge sa intenzívne špekuluje už od zimného príchodu Fernanda Torresa. 33-ročný kanonier, ktorý nastrieľal v drese Londýnčanov neuveriteľných 144 gólov (v 306 stretnutiach) by mal byť v Miláne ideálnym partnerom pre Pata a Ibrahimoviča.

Rodriguez zrejme do „starej dámy“

Dnešné prestupové klebety ukončíme na Apeninskom poloostrove. Podľa miestnych správ je už len kúsok od „finišu” uzatvorenie prestupu Jamesa Rodrigueza  z FC Porto do Juventusu Turín. Mladý Kolumbínčan bol s Juventusom spájaný už v zimnom prestupovom období, no kluby sa napokon nedohodli na výške odstupného. Teraz by už vraj všetko malo ísť podľa plánu a Juventus by mal za 19-ročného útočníka zaplatiť približne 5 miliónov eur.