Main Content

Kto nahradí Enriqueho? Tu je menoslov jeho možných nástupcov!

sobota, 18. február 2017 13:19 | Autor: Jakub Vaverka

Kto nahradí Enriqueho? Tu je menoslov jeho možných nástupcov!
Kto nahradí Enriqueho? Tu je menoslov jeho možných nástupcov! | zdroj: © TASR

Barcelona v prebiehajúcom ročníku rozhodne nepredvádza výkony, ktoré by naháňali jej konkurentom strach. Manko na Real Madrid v lige, pokraj vypadnutia v Lige majstrov. Budúcnosť kormidelníka Luisa Enriqueho je plná otáznikov.

Barcelona sa v prebiehajúcom ročníku síce prebojovala do finále Copa del Rey, kde v máji narazí na Deportivo Alavés, ale to je momentálne jediný dôvod radosti katalánskych fanúšikov. La Lige kraľuje Real Madrid, ktorý je pred Barcou a má dva zápasy k dobru, v Lige majstrov zas budú Blaugranas po prehre 0:4 v Paríži potrebovať na postup do štvrťfinále futbalový zázrak.

„Jediný zodpovedný som tu ja,“ povedal po katastrofálnom výkone v Parku Princov kormidelník Luis Enrique. Portál The Sport Bible zverejnil menoslov kormidelníkov, ktorí sa v médiách spomínajú ako jeho možní nástupcovia na Camp Nou.

Tlak na Enriqueho, ktorý s Barcou získal v roku 2015 treble a minulú sezónou double je obrovský, verejnosť kladie dôraz nielen na výsledky, ale aj na predvedené výkony. Momentálne sa však FCB nedarí herne a ani výsledkovo. Parížania dokonale predviedli, že ubrániť sa dá aj hviezdny útok MSN.

 V súvislosti s katalánskym gigantom sa spomína Jorge Sampaoli, čilský kouč, ktorý vedie v aktuálnej sezóne Sevillu, a ktorý dokázal vyhrať s Čile Copa América. V hre je údajne aj príchod Ernesta Valverdeho, manažéra Athleticu Bilbao. Anglické plátky zas špekulovali o možnom angažovaní argentínskeho kouča Mauricia Pochettina, ktorý je v londýnskom Tottenhame Hotspur.

Najhorúcejším kandidátom na post trénera FC Barcelona je podľa zverejnených reportov Ronald Koeman. Holandský tréner, ktorý ako aktívny hráč obliekal dres Barcelony momentálne trénuje anglický Everton. Jeho výhodou je, že barcelonské prostredie pozná a vzhliadajú k nemu aj fanúšikovia. Mal by teda približne rovnakú ornú pôdu, ako mali Guardiola, Vilanova či práve Enrique, keď sa ujímali vedenia Blaugranas.