Main Content

Je to neférové, hovorí o kritike na Ozila jeho agent

sobota, 18. február 2017 12:28 | Autor: Jakub Vaverka

Je to neférové, hovorí o kritike na Ozila jeho agent
Je to neférové, hovorí o kritike na Ozila jeho agent | zdroj: © TASR

Londýnsky Arsenal prehral na pôde Bayernu Mníchov v osemfinále Champions League zdrvujúco 1:5. Najväčšia vlna kritiky sa zniesla na plecia nemeckého stredopoliara Mesuta Ozila. To sa však nepáči jeho agentovi, ktorý sa svojho klienta zastal.

Na úvodný gól Arjena Robbena dokázali Kanonieri ešte odpovedať, no v druhom polčase Bavori svojho súpera absolútne prevalcovali a prakticky ho vyradili z Ligy majstrov. Štvorgólová porážka so sebou priniesla veľkú dávku kritiky.

Terčom nespokojnosti bol predovšetkým Mesut Ozil. 28- ročný stredopoliar mal byť spolu s Alexisom Sanchezom v Allianz Arene najväčším ťahúňom Gunners. Nestalo sa a Kanonieri na to doplatili. Hráčovmu agentovi Erkutovi Sogutovi sa však vlna nevôle na jeho klienta nepáči.

„Bayern mal 74% držania lopty. Ako môže niekto na pozícii čísla desať vytvárať šance, keď nemá loptu? V týchto zápasoch ľudia kritizujú hlavne hráčov, ktorí boli drahí, a ktorí veľa zarábajú. To je Mesutov prípad. Nemôže byť však stále fackovací panák, nie je to fér,“ preberá jeho slová BBC Sport .

Sogut pokračoval. „Futbal je tímový šport a Arsenal nepredviedol dobrý výkon ako tím. Na ihrisku bolo jedenásť hráčov a Mesut bol jediný, kto bol kritizovaný. Bol nebodaj on dôvodom, prečo Arsenal dostal päť gólov?“ soptil Ozilov agent.

Nemecký reprezentant je hráčom, ktorý sa vyžíva v defenzíve, ale fanúšikovia a futbalová verejnosť boli pohoršená hlavne tým, že Ozil vo viacerých pasážach duelu len kráčal. Čakali od neho väčšiu snahu. „Ľudia sa začali pýtať, či by mal hrať alebo by mal ostať na lavičke. Všetci vedeli, že Arsenal neprejde ďalej a potrebovali obetného baránka. Nie je to ale správne. Vyhrávate ako tím, prehrávate ako tím.“