Main Content

REBRÍČEK: TOP3 debakly slovenských klubov v pohárovej Európe

piatok, 10. jún 2011 13:14 | Autor: Jakub Vaverka

REBRÍČEK: TOP3 debakly slovenských klubov v pohárovej Európe
REBRÍČEK: TOP3 debakly slovenských klubov v pohárovej Európe | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská futbalová liga produkuje len sporadicky tímy, ktoré sú schopné konkurovať vyspelým európskym klubom na medzinárodnej úrovni. Nuž a keď sa naskytne corgoňligovému mužstvu šanca nastúpiť proti veľkoklubom ako FC Barcelona nie vždy to dopadne slávne. Prinášame vám rebríček najpamätnejších debaklov slovenských zástupcov v pohárovej Európe.

1. FC Barcelona - Matador Púchov 8-0, 15. októbra 2003

Prvé miesto tohto nepopulárneho rebríčka sme museli udeliť Púchovu. Písal sa dátum 15.október 2003, keď Matador cestoval po domácej sľubnej remíze (1-1) na Nou Camp v odvete prvého kola Pohára UEFA. Púchovčania v metropole Katalánska veľké oči nemali, no to čo ich tam čakalo si nepredstavovali ani v najhoršom sne. “Blaugranas“ na nich vybehli ako predátor na svoju korisť a slovenský tím doslova roztrhali. Vtedajší debakel vyšperkoval hetrikom Ronaldinho, ktorý mal len 23 rokov. Zo slávnych hráčov sa predstavili taktiež Andrés  Iniesta, Javier Saviola alebo Carles Puyol.







FC Barcelona - Matador Púchov 8:0 (3:0)
Góly: 6., 20. a 57. Ronaldinho, 42. Motta, 63. a 75. Luis Enrique, 72. a 89. Saviola, ŽK: 18. Holčík, 81. Perniš (obaja Púchov), rozhodovali: Vollquartz - Pedersen, Hansen (Dán.), 29 000 divákov

Zostavy:
FC Barcelona: Rüstü - Gabri (61. Oscar), Puyol, Cocu, Van Bronckhorst - Luis Enrique, Gerard, Motta (78. Overmars), Luis Garcia - Ronaldinho (67. Iniesta) - Saviola
Matador: Bernady - Hricko, Ovad, Čvirik (71. Brisuda), Holčík - Majerník, Belák, Jambor, Talda - Breška (46. Beliančin), M. Nemec (59. Perniš)


2.  MŠK Žilina - Olympique Marseille 0-7, 3. novembra 2010

Práve táto medzinárodná hanba je najčerstvejšia. Tretieho novembra minulého roku sa Žilinou prehnal v skupinovej fáze Ligy majstrov francúzsky tajfún, ktorý zrovnal so zemou všetko, čo mu stálo v ceste. Marseille hralo pod Dubňom naozaj fantasticky a Martin Dúbravka v bráne žlto-zelených mohol aj z kože vyskočiť, pretože už v 24. minúte bol stav 0-3 v prospech hostí. Paradoxom celého bolo, že “Šošoni“ v kútiku duše dúfali vo výhru a v zachovanie si šance na postup do osemfinálovej fázy Európskej ligy. V znamení porekadla ,,Človek mieni, pán Boh mení” však na tieto túžby Žilinčania rýchlo zabudli.



MŠK Žilina (SR) - Olympique Marseille (Fr.) 0:7 (0:4)

Góly: 12., 21. a 54. Gignac, 52. a 63. Lucho González, 24. Heinze, 36. Rémy, ŽK: 45. Pečalka (Žilina), rozhodovali: Stefan Johannesson - Stefan Wittberg, Magnus Sjöblom - Jonas Eriksson, Magnus Ahlsén (všetci Švéd.), 9664 divákov

Zostavy:
Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Pečalka, Šourek, Leitner - Jež, Bello, Vittor (34. Zošák), Vladavič (60. Gergel) - Ceesay (78. T. Majtán), T. Oravec
Olympique: Mandanda - Azpilicueta, S. Diawara, Mbia, Heinze (62. Taiwo) - Kaboré, Benoit Cheyrou - Lucho González - Rémy, Gignac (72. Brandao), Valbuena (62. A. Ayew)
 

3. Ajax Amsterdam – Slovan Bratislava 5-0

V prvom zápase 4.predkola Európskej Ligy v sezóne 2009/2010 nastúpili Slovanisti v Amsterdam aréne plní očakávania a v dúfaní dobrého výsledku. Zápas s Ajaxom sa však pre Belasých zmenil na nočnú moru. Do polčasu síce viedli červeno-biely len 1-0 a celkom solídna hra Slovana neavizovala žiadny debakel, no po prestávke Holanďania rozbehli svoj gólostroj naplno a Belasých doslova zničili. O deštrukciu vtedajšieho slovenského majstra sa zaslúžil najväčšou mierou terajší útočník FC Liverpool Luis Suaréz, ktorý strelil  zástupcovi slovenskej Corgoň ligy štyri nádherné góly. Posledný „klinec do rakvy“ nášho tímu zatĺkol v nadstavenom čase Donald.



Ajax Amsterdam – Slovan Bratislava 5:0 (1:0)
Góly: 43., 65., 79. a 84. Suarez, 90. Donald, 20 000 divákov

Zostavy:
Ajax: Stekelenburg – Van der Wiel, Alerweireld, Vertongen, Atouba (72. Emanuelson), De Jong (81. Donald), De Zeeuw, Enoh, Rommedahl, Suarez, Sulejmani (70. Zeegelaar)
Slovan: Bičík – Božič, Valachovič, Dobrotka, Petráš, Saláta, Kozák, Obžera (18. Gaucho), Halenár (71. Černák), Slovák, Masaryk (57. Sylvestr)

Odporúčané články