Main Content

Prepíše Barcelona históriu? Neymar zverejnil motivačný status

štvrtok, 16. február 2017 12:23 | Autor: Jakub Vaverka

Prepíše Barcelona históriu? Neymar zverejnil motivačný status
Prepíše Barcelona históriu? Neymar zverejnil motivačný status | zdroj: © TASR

Barcelonská prehra v osemfinále Ligy majstrov na pôde Parížu Saint- Germain 0:4 sa zapísala do histórie. Katalánci sú takmer naisto vyradení a k postupu medzi TOP 8 tímov im môže pomôcť už iba zázrak. Dokážu Messi a spol. prepísať históriu?

PSG sa na španielskeho majstra vynikajúco pripravilo a bolo lepšie vo všetkých herných ukazovateľoch. Svedčí o tom aj fakt, že Katalánci sa nezmohli ani na čestný presný zásah, ktorý by im vykúzlil šancu na postup.

Historické pramene Ligy majstrov hovoria, že po štvorgólovej a vyššej prehre v prvom zápase vyraďovacej fázy nedokázal postúpiť ďalej ešte žiaden klub. Ak chcú teda Blaugranas cez Parížanov prejsť, musia prepísať históriu celej súťaže.

Odveta je na programe ôsmeho marca na Camp Nou a i keď je papierová šanca Barcy na vyradenie PSG mizivá, malý záblesk nádeje existuje. Optimistom sa snaží byť aj útočník Neymar, jeden z mála hráčov FCB, ktorí odohrali v Parku Princov dobrý zápas.

Na svojom profile na sociálnej sieti Instagram zverejnil barcelonský hráč s číslom jedenásť motivačnú fotografiu s veľavravným popisom. „Kým existuje aspoň jednopercentná šanca, budeme mať 99- percentnú vieru.“  Faktom je, že ak existuje tím, ktorý dokáže zmazať štvorgólové manko, je to práve Barcelona. Odvetný duel v Katalánsku môže byť teda veľkou ozdobou futbalu.